En bra frukost ska innehålla 25% av ditt dagliga intag.
En bra frukost ska innehålla 25% av ditt dagliga intag.

Vad är egentligen en bra frukost?

SATS Q&A: Vad är egentligen en bra frukost?

Man får ofta höra hur viktigt det är att äta en bra frukost, men jag tycker det är svårt att veta vad som är en bra frukost. För min del blir det oftast – om det blir något alls – några rostmackor eller lite fil. Duger det? Har ni några andra bra tips – gärna med sommarkänsla?

/ Ulrika

Hej Ulrika!

En bra frukost ska innehålla 25% av ditt dagliga intag. Så har du en kosthållning på 2000kcal/dag så ska din frukost innehålla 500 kcal. Frukosten ska innehåla kolhydrater, proteiner och fett och kan se ut på följande sätt:

En portion havregrynsgröt med 1,5 dl lättmjölk, 1 frukt och en knäckemacka med smörgåsmargarin och kokt ägg på, eller en tallrik med fil/naturell yoghurt med lite bär,1 dl osötade flingor och en grov smörgås med smörgåsmargarin och skinka på. 

Malin Forslund, Nutritionist.

Läs mer om Kost

Kolhydratladda

SATS MAG: Ett långt löplopp kräver mycket energi. För att du ska orka hela vägen kan du toppa ditt kolhydratlager genom att äta rätt dagarna före loppet.

En varierad kost ger i de allra flesta fall tillräckligt med protein även om du tränar hårt

Mat för muskelbygge

SATS Q&A: Hur ska jag äta för att bygga muskler?

Färskpressade nyttigheter

SATS samarbetspartner Squeezed Up bjuder på färskpressade nyttigheter som passar bra efter träningen, till frukost, eller närhelst du behöver en vitaminkick.

Back to basic

SATS Magasin: Man behöver inte maskiner, hantlar och stänger för att bli riktigt stark. Tillsammans med Christel Johansson, PT på SATS Kompassen, tog vi ut fem utmanande övningar med bara kroppen som redskap.

Behåll formen i jul

För många är december en hektisk månad med många frestelser. Dina träningsvanor blir ofta lidande och det är även vanligt att du äter lite mer än vanligt under denna julbordssäsong.