Björn Borg SATSar på sina medarbetare

När du är på topp, presterar du på topp. Det är filosofin som fått företaget Björn Borg att satsa på sina medarbetare - och fördubbla sina intäkter på köpet. ”Obligatorisk träning är lösningen och en självklar pusselbit för att nå våra mål” säger Lena Nordin, HR-chef på Björn Borg.

2014. Underklädesgiganten Björn Borg får en ny VD i Henrik Bunge och med honom en affärsplan med skyhöga ambitioner: företaget ska fördubbla sina intäkter inom loppet av fem år. För att nå målen och leverera enligt plan krävdes komplexa förändringar där träning kom att spela en av de viktigaste huvudrollerna.   

- Vi vill att våra medarbetare ska vara motiverade, starka och glada – sitt bästa jag – för att kunna leverera på topp. Vi har en tuff affärsplan därför måste vi också ha en tuffare approach än de flesta – vår träning är obligatorisk och följs upp och utvärderas varje månad, säger Lena när vi träffar henne på SATS Spårvagnshallarna i Stockholm.

”Bästa möjliga team-buildning”

Lena menar att den gemensamma träningen skapar en performance-kultur bland medarbetarna där disciplin, målinriktning och teamwork står i centrum.

- Träningen har gjort att vi har blivit mer målfokuserade och disciplinerade. Vi har lättare att prioritera och effektivisera vårt arbete och den ger oss dessutom bästa möjliga teambuilding! 

Men enligt Lena gäller det att noggrant välja den PT och de träningsformer som passar företaget och dess mål för att se bästa möjliga resultat. Och där är förstås valet av friskvårdspartner en viktig komponent.

- Med SATS vet vi att vi får friheten att noga välja instruktör och det breda träningsutbudet gör att vi garanterat kan hitta träningsformer som passar vårt varumärke. Vi kör till exempel inte dans, men crosstraining och boxning passar vår företagskultur perfekt.

Vad gäller valet av PT kunde de inte vara nöjdare.

- Vi har testat flera PT:s men fastnade för ”vår” Johanna (Salminen). Vi brukar skämta om att vi har adopterat henne, haha. Hon hjälper oss att bygga en fantastisk gemenskap, vilket skapar en teamkänsla som vi har med oss in i varje ny vecka. Hon förstår vad det är vi vill åstadkomma och bygger upp träningen därefter.

Obligatorisk Sport’s hour

Det är på fredagar mellan kl. 11 och 12 som Björn Borg kör sin obligatoriska Sport’s hour – en timmes gemensam träning där de tillsammans med Johanna sätter gemensamma mål för att hela tiden utvecklas och bli bättre som grupp.

Utöver det har varje medarbetare individuella ”Get-stronger-mål” efter sina egna behov och förutsättningar.

- Två gånger per år har vi fystester, där varje medarbetare sätter sitt personliga mål tillsammans med Johanna. Dessa utvärderas och följs upp varje månad med närmaste chef. 

Nära två år har gått sedan Björn Borg först inledde sitt samarbete med SATS. Och det råder inga som helst tvivel på huruvida de ska fortsätta med sitt avtal.

- Sedan vi påbörjade vårt samarbete med SATS har vi förbättrat våra resultat med 300 procent. Våra medarbetare är gladare, mer positiva, de har mer energi och tror på sig själva. Ibland är Tough Love det bästa - och det som krävs för att nå dit man vill.

Vi kontaktar dig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om fördelarna med att vara företagskund hos oss.

Center
Förnamn
Efternamn
Telefon
E-post
Företag