Caesarsallad
Rapsolja, som finns i dressingen i denna rätt, är ett mycket bra nordiskt alternativ till olivolja med högre innehåll av både omega-3 och omega-6. Båda dessa fettsyror är livsnödvändiga och essentiella vilket innebär att vi måste få i oss dem via kosten. Här är ett enkelt och gott recept på den klassiska Caesarsalladen.
Så här gör du
Skiva kycklingen och stek i rapsolja ca 6-7 minuter tills den fått lite färg och är genomstekt. Salta och peppra.
Caesardressing: Mixa rapsolja, vinäger, senap, vitlök och äggulor. Tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
Strimla rödlök, skär till sallad och halvera körsbärstomater. Lägg grönsakerna i en skål eller direkt på tallrikarna, toppa med kyckling, dressing och riven parmesan.
Servera med bröd.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem