Köttbullar med ratatouille - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Köttbullar med ratatouille

Näringstät middag med mycket grönsaker! Ett högt intag av frukt och grönt via kosten har i forskning kopplats till minskad risk för en rad sjukdomar.

SATS
15. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Ratatouille:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
1 aubergine
2 paprikor
2 msk olivolja till stekning
1 msk provencalska kryddor
4 lagerblad
Saft från ½ citron
2 msk tomatpuré
1 frp krossade tomater (500 g)
3 dl vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Köttbullar:
1 vitlöksklyfta
800 g nötfärs (10 % fett)
1 lättvispat ägg
¾ tsk salt
1 ½ krm svartpeppar
1 ½ dl riven parmesan
1 ½ tsk olivolja till stekning

Tillbehör:
3 dl bulgur
100 g babyspenat
½ dl hyvlad parmesan
1 msk olivolja

Så här gör du

Ratatouille: Finhacka gul lök, pressa vitlök och tärna zucchini, aubergine och paprika. Fräs grönsakerna i en stor kastrull och tillsätt kryddor, pressad citron, tomatpuré, krossade tomater och vatten. Låt sjuda under lock till servering (ca 25 minuter).

Köttbullar: Pressa vitlök och blanda med nötfärs och lättvispat ägg. Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt riven parmesan. Rulla stora köttbullar och fräs i stekpanna ca 10-12 minuter.

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.

Servera köttbullarna med ratatouille samt babyspenat toppad med hyvlad parmesan och olivolja.

Köttbullar med ratatouille, quinoa och spenat

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →