Köttbullar med ratatouille
Näringstät middag med mycket grönsaker! Ett högt intag av frukt och grönt via kosten har i forskning kopplats till minskad risk för en rad sjukdomar.
Ingredienser för 4 pers
Ratatouille:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
1 aubergine
2 paprikor
2 msk olivolja till stekning
1 msk provencalska kryddor
4 lagerblad
Saft från ½ citron
2 msk tomatpuré
1 frp krossade tomater (500 g)
3 dl vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Köttbullar:
1 vitlöksklyfta
800 g nötfärs (10 % fett)
1 lättvispat ägg
¾ tsk salt
1 ½ krm svartpeppar
1 ½ dl riven parmesan
1 ½ tsk olivolja till stekning
Tillbehör:
3 dl bulgur
100 g babyspenat
½ dl hyvlad parmesan
1 msk olivolja
Så här gör du
Ratatouille: Finhacka gul lök, pressa vitlök och tärna zucchini, aubergine och paprika. Fräs grönsakerna i en stor kastrull och tillsätt kryddor, pressad citron, tomatpuré, krossade tomater och vatten. Låt sjuda under lock till servering (ca 25 minuter).
Köttbullar: Pressa vitlök och blanda med nötfärs och lättvispat ägg. Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt riven parmesan. Rulla stora köttbullar och fräs i stekpanna ca 10-12 minuter.
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Servera köttbullarna med ratatouille samt babyspenat toppad med hyvlad parmesan och olivolja.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem