Kycklingbiffar med apelsin- och matkornssallad
När du tränar behöver kroppen mer syre och därmed bildas fler fria radikaler. Apelsin i denna rätt innehåller antioxidanten C-vitamin, som hjälper till att motverka de fria radikalerna.
Ingredienser för 4 pers
Kycklingbiffar:
900 g kycklingfärs
1 gul paprika
1 röd lök
3 krm salt
8 st blad från färsk salvia
2½ msk rapsolja
Apelsin- och matkornssallad:
ca 6 dl matkorn (400 g)
450 sockerärtor
3 apelsiner
½ gurka
200 g cocktailtomater
1 dl lätt crème fraiche
15 st blad från färsk salvia
Så här gör du
Matkorn: Koka upp vatten och tillaga matkorn enligt förpackning men utan salt.
Kycklingbiffar: Skölj paprika, kärna ur och skiva i små centimeterstora kvadrater. Skiva rödlöken tunt. Häll 2 msk rapsolja i en stekpanna och värm upp. Salta och fräs lök, paprika och vitlök i ca 5 minuter, ta från spisplattan.
Blanda kycklingfärsen med den frästa paprika- och lökblandningen samt salviabladen och mixa i matberedare eller med stavmixer. Forma till små biffar och stek i olja på hög värme tills de får färg och är genomstekta.
Under tiden: Skölj och strimla sockerärtor. Skär bort skalet från apelsinerna, skiva och skär i små bitar. Blanda sockerärtor, apelsin och matkorn med salviablad.
Sås: Blanda crème fraiche med salt, peppar.
Servera!
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem