Kycklingcurry med råris
Att, som i detta recept, använda rapsolja vid stekning är ett bra sätt att öka sitt intag av både omega 3 och omega 6. Forskning visar att enbart en liten del av de nyttiga fleromättade fettsyrorna försvinner vid upphettning under 180 grader Celcius.
Ingredienser för 4 pers
Kycklingcurry:
1 gul lök
900 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 röd paprika
200 g champinjoner
3 dl crème fraiche
1 ½ msk curry
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
Tillbehör:
4 dl råris
150 g sockerärtor
Så här gör du
Koka råris enligt förpackningens anvisningar.
Kycklingcurry: Finhacka gul lök. Putsa och skär kycklinglårfilé i önskad storlek. Fräs gul lök i någon minut i en stekpanna och tillsätt därefter kycklingen. Strimla paprika, tärna champinjoner och tillsätt i stekpannan. Låt fräsa ca 2 minuter innan du tillsätter crème fraiche. Låt sjuda i ca 5 minuter och smaka av med curry, salt och peppar.
Lägg sockerärtorna i en skål och tillsätt hett vatten. Låt stå ca 5 minuter och häll sedan av vattnet precis före servering.
Servera kycklingcurryn med råris och sockerärtor.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem