Kycklingcurry med råris - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Kycklingcurry med råris

Att, som i detta recept, använda rapsolja vid stekning är ett bra sätt att öka sitt intag av både omega 3 och omega 6. Forskning visar att enbart en liten del av de nyttiga fleromättade fettsyrorna försvinner vid upphettning under 180 grader Celcius.

SATS
18. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Kycklingcurry:
1 gul lök
900 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 röd paprika
200 g champinjoner
3 dl crème fraiche
1 ½ msk curry
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar

Tillbehör:
4 dl råris
150 g sockerärtor

Så här gör du

Koka råris enligt förpackningens anvisningar.

Kycklingcurry: Finhacka gul lök. Putsa och skär kycklinglårfilé i önskad storlek. Fräs gul lök i någon minut i en stekpanna och tillsätt därefter kycklingen. Strimla paprika, tärna champinjoner och tillsätt i stekpannan. Låt fräsa ca 2 minuter innan du tillsätter crème fraiche. Låt sjuda i ca 5 minuter och smaka av med curry, salt och peppar.

Lägg sockerärtorna i en skål och tillsätt hett vatten. Låt stå ca 5 minuter och häll sedan av vattnet precis före servering.

Servera kycklingcurryn med råris och sockerärtor.

Kycklingcurry med råris och paprika

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →