Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

Proteinrik träningsmat! Morötterna i de ugnsrostade rotfrukterna är dessutom rika på antioxidanterna alfa- och betakaroten som motverkar de fria radikaler som bildas i högre utsträckning vid högintensiv träning.

SATS
19. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Rostade rotfrukter:
1 kg morötter
1 kg palsternackor
6 vitlöksklyftor
1 ½ msk färsk/torkad timjan
¾ tsk salt
1 ½ krm svartpeppar
4 msk rapsolja

Basilikayoghurt:
2 dl matyoghurt
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Baconinlindad kycklingfilé:
8 skivor bacon
800 g kycklingfilé
¾ krm svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Rostade rostfrukter: Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.

Basilikayoghurt: Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Baconinlindad kycklingfilé: Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.

Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.

Baconinlindad kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →