Linssallad med feta, äpple och citronmarinerad rödlök
Järn krävs för musklernas syretillförsel. Gröna linser ger svårtillgängligt, vegetabiliskt järn som med C-vitamin omvandlas till en lättillgängligare form av järn. Därför innehåller dressingen citron, som är rik på C-vitamin.
Ingredienser för 4 pers
Linssallad:
390 g gröna linser
1,5 tärningar grönsaksbuljong
450 g fetaost
2 äpplen
Marinerad rödlök:
saften från drygt en halv citron (1½ msk)
3½ msk rapsolja
1½ rödlök
1 krm salt
Så här gör du
Linser: Koka upp vatten och smula i grönsakstärning. Koka linser enligt förpackning.
Marinerad rödlök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda olja, citronsaft och salt i en liten skål. Lägg i rödlöken och låt stå.
Skiva äpplet i tunna skivor och bryt fetaosten i mindre bitar.
När linserna är färdigkokta, servera som en sallad där linser toppas med fetaost, marinerad rödlök och äpple.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem