Linssallad med feta, äpple och citronmarinerad rödlök - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Linssallad med feta, äpple och citronmarinerad rödlök

Järn krävs för musklernas syretillförsel. Gröna linser ger svårtillgängligt, vegetabiliskt järn som med C-vitamin omvandlas till en lättillgängligare form av järn. Därför innehåller dressingen citron, som är rik på C-vitamin.

SATS
24. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Linssallad:
390 g gröna linser
1,5 tärningar grönsaksbuljong
450 g fetaost
2 äpplen

Marinerad rödlök:
saften från drygt en halv citron (1½ msk)
3½ msk rapsolja
1½ rödlök
1 krm salt

Så här gör du

Linser: Koka upp vatten och smula i grönsakstärning. Koka linser enligt förpackning.

Marinerad rödlök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda olja, citronsaft och salt i en liten skål. Lägg i rödlöken och låt stå.

Skiva äpplet i tunna skivor och bryt fetaosten i mindre bitar.

När linserna är färdigkokta, servera som en sallad där linser toppas med fetaost, marinerad rödlök och äpple.

Grön linssallad med feta, äpple och citronmarinerad rödlök

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →