Proteinbröd med nötter och morot
Nötter och frön ger detta bröd ett lågt GI och höjer även proteinhalten. Gott som det är eller tillsammans med en frukt. Passar bra som kvällsmål inför träning nästa dag. Gör en stor sats och frys in!
Ingredienser till 15 st brödmuffins
2 dl rågmjöl
2 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl Fibrex
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl valnötter
½ dl hasselnötter
½ dl solrosfrön
1 dl torkade aprikoser
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
3 dl filmjölk lätt (0,5 %)
1 dl rapsolja
2 ägg
3 stora rivna morötter
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Grovhacka nötter och aprikoser. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan ner filmjölk, rapsolja, ägg och rivna morötter och klicka ut smeten i 15 muffinsformar (eller i en brödform). Grädda i ugn i ca 20 min (muffins) eller ca 30 min (brödform).
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem