Proteinbröd med nötter och morot - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Proteinbröd med nötter och morot

Nötter och frön ger detta bröd ett lågt GI och höjer även proteinhalten. Gott som det är eller tillsammans med en frukt. Passar bra som kvällsmål inför träning nästa dag. Gör en stor sats och frys in!

SATS
17. april 2017

Ingredienser till 15 st brödmuffins

2 dl rågmjöl
2 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl Fibrex
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl valnötter
½ dl hasselnötter
½ dl solrosfrön
1 dl torkade aprikoser
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
3 dl filmjölk lätt (0,5 %)
1 dl rapsolja
2 ägg
3 stora rivna morötter

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Grovhacka nötter och aprikoser. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan ner filmjölk, rapsolja, ägg och rivna morötter och klicka ut smeten i 15 muffinsformar (eller i en brödform). Grädda i ugn i ca 20 min (muffins) eller ca 30 min (brödform).

Proteinbröd med nötter, frön och morot

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →