Trendiga kvinnor och sega män

Värmen slår mot dig när du kommer in i träningssalen där ett tjugotal kvinnor i alla åldrar koncentrerar sig på instruktör Harald Deans instruktioner. Men var är männen?
SATS
Pass
Träning

Trendiga kvinnor

En av de hetaste trenderna under de senaste åren är träning som är inspirerad av österländsk filosofi och yoga. Och Hot Yoga Flow är på så sätt ett hett tips. Det är en träningsform som, utöver att förbättra styrka och smidighet, även ger inre ro och balans. Många kvinnor har redan upptäckt detta, men männen är lite trögare när det gäller att testa, enligt Harald Dean.

– Det verkar inte som om svenska män helt har upptäckt denna träningsform ännu, men yoga är väldigt populärt i USA och England, säger Dean och berättar att bland annat Manchester United-legenden Ryan Giggs har sagt att han aldrig hade kunnat hålla på så länge som fotbollsspelare om det inte hade varit för yoga.

– Utan att jag spekulerar för mycket, så kan det hända att svenska män fortfarande har lite fördomar när det gäller yogabaserad träning och kanske är rädda för att det är lite feminint?

Kanske det är dags att vidga träningshorisonten?

Vill du lära dig mer om yoga och rörlighetsträning? Se vårt utbud här.