Nu är höstens gruppträningsnyheter här

Nu är det också vetenskapligt bevisat att gruppträning verkligen ger resultat! På SATS vill vi alltid göra mer av det som fungerar, och från och med den 27 augusti utökar vi vårt gruppträningsutbud med hela fem nya – och supereffektiva – alternativ.

När forskare från amerikanska Penn State University samlade 25 ”stillasittande” personer under 30 veckor med olika former av gruppträningspass blev resultatet uppseendeväckande.

Efter 7,5 månad av svett och mjölksyra kunde hela 20 av 25 deltagare skryta med att ha fullföljt varenda pass. Samtliga deltagare hade dessutom fått lägre fettprocent och kolesterolnivå, samt bättre självkänsla. Och den kanske största bonusen: Alla som var med i projektet hade blivit aktiva motionärer som prioriterade träning i vardagen. Här kan du läsa mer om studien från forskarna vid Penn State.

Höstens nyheter är:

BODY FOR LIFE

Detta är ett lågtröskelpass där du tränar hela kroppen på ett roligt, effektivt och skonsamt sätt. Body for Life kombinerar styrka och konditionsträning i sal utan löpning och hopp, till medryckande musik. Passet passar perfekt för dig som nyss har börjat att träna eller önskar ett träningspass med en något lägre intensitet.

> Se en video om det nya passet

PURE STRENGTH

För dig som älskar styrketräning! Ett rejält styrkepass med tunga vikter och få repetitioner. Ingen konditionsträning, bara rent och skärt muskelbyggande. Passar både för dig som vanligtvis går på styrkepass och för dig som gillar att träna på egen hand.

> Se video om det nya passet

HIIT THE BIKE

HIIT står för ”högintensiv intervallträning”. Detta är en träningsform som växlar mellan korta perioder med hög puls och perioder med aktiv vila. I detta spinningpass pressar vi in effekten från ett 60-minuterspass på en halvtimme, men det krävs att du är villig att ge det lilla extra.

3D STRENGTH

Maximera styrketräningen i alla dimensioner med 3D Strength. Med hjälp av specialdesignade 3D-mattor utmanar vi dig att jobba i kroppens alla plan och riktningar. 3D Strength passar dig som redan tränar en del och som söker en mer teknisk och utmanande träningsupplevelse.

Nyheter