Take 2: Tough Viking

Den 27 augusti går startskottet för den andra omgången av Tough Viking i Stockholm. Denna gång hålls nordens största hinderbanelopp vid den Kungliga Djurgården - med den dubbla distansen.

Hela 15 km och 35 tuffa hinder ska deltagarna springa, kräla, simma, knuffa och kämpa sig igenom innan målgång.

För SATS räkning tävlar sex eldsjälar – Camilla Sundåker och Cecilia Persson från Plaza Kvinna och Peter Kinch, Tobias Rollne, Lina Kanrell och Amalie Hansen från SATS. Med bara drygt två veckor kvar till start var peppen total när vi träffade dem på SATS Regeringsgatan tidigare i veckan.

Cecilia Person och Camilla Sundåker tävlar för andra gången i år och det kommande loppet har hållt motivationen levande under sommaren. 

- Jag fick en sådan kick av loppet i maj att jag anmälde mig direkt till nästa. Det är min morot för att ta mig till gymmet och träna, säger Cecilia.

För Peter Kinch, Financial Manager på SATS, är det också andra gången han tävlar i Tough Viking. Första omgången var 2015 och sedan dess har målsättningen varit glasklar.

- Jag vill få en topp 100-placering. Förra året var jag fyra minuter ifrån det målet, så det har varit siktet sedan dess, säger Peter.

Träning online

Till sin hjälp har han sin PT, Lina Kanrell, och den trefaldige Tough Viking-medaljören Tobias Rollne, verksamhetschef för sjukgymnastik på SATS.

- Tobias kommer att springa med mig och coacha mig genom loppet. Lina ser till att jag tränar rätt för att kunna prestera så bra som möjligt.

Just nu ligger Peters fokus på att träna bålstyrka, balans och löpning. Utöver de svettiga träningspassen med Lina ser han till att springa regelbundet och träna ABSolution online.

- Träningen online är superbra, det gör att jag kan få in ett träningspass precis när och var det passar mig. Och jag ser tydliga resultat av bålträningen när jag springer. 

Tejpservice

Som vanligt kommer SATS Sjukgymnaster finnas på plats för att erbjuda tejpservice för de deltagare som har känsliga eller vrickade leder.

- Köerna brukar ringla sig fram för att få tejpning före start så se till att komma i god tid, säger Tobias Rollne.

Tough Viking Kids

Nytt för i år är Tough Viking Kids, där barn mellan fem och 11 år springer en 1 km lång bana som innehåller flera roliga och tuffa hinder. 

Än så länge är det inte försent att anmäla dig själv eller dina barn. Antar du utmaningen?

Till anmälan

Nyheter