Tusentals tävlande i Tough Viking!

Det blåste varma vindar och solen sken högt på himlen när startskottet för de nära 4000 deltagarna i årets sista och tuffaste Tough Viking gick på Kungliga Djurgården i lördags.

Då var det äntligen dags för SATS och Plaza Kvinnas Dream Team att springa över eld och lera, kräla under taggtråd, kämpa sig igenom elstötar och gyttjigt vatten för att slutligen ta sig i mål efter 15 km.

Laget som tränat ihop i över 10 veckor bestod av Peter Kinch, Tobias Rollne, Lina Kanrell och Amalie Hansen från SATS och Camilla Sundåker och Cecilia Persson från Plaza Kvinna. När vi träffade dem strax före start var stämningen sammanbiten men peppen lyste i deras ögon.

- Jag är supertaggad! Jag har tränat inför detta hela sommaren och dessutom fått en god natt sömn, sa Peter Kinch, Financial Manager på SATS, strax före kl. 10 när starten gick för elitlöparna.

Självklart var SATS på plats på Djurgården för att värma upp och erbjuda tejpservice för alla tusentals tävlande som tagit sig dit för att delta i nordens största hinderbanelopp. Och för att heja fram vårt eget lag förstås.

Peter, som sprang tillsammans med mångmedaljören och sjukgymnasten Tobias Rollne, hade som mål att komma topp 100 i årets lopp - och med en 92:a plats blev det ett mål han nådde.

- Jag nådde mitt mål! Nu är jag taggad för att träna till nästa år, sa han utmattad men glad efter målgång.

Riktigt samma anda kom inte spontant från Camilla Sundåker, vars sista kilometer in i mål var de absolut värsta.

- Jag fick kramp i benet efter 12 km, så fick verkligen kämpa mig igenom de sista tre kilometrarna. Så det har varit riktigt tufft men också jättekul, sa hon tappert.

Nytt för i år var Tough Viking Kids där drygt 1000 barn mellan fem och 11 år sprang en 1 km lång bana som innehöll flera roliga och tuffa hinder. Och med tanke på de leenden som spred sig över de små deltagarnas ansikten så är kidsloppet ett önskemål inför nästa år igen. 

Vi ses där!

Nyheter