Tusentals Tuffa Vikingar på Stadion!

Klockan 10.00 i lördags gick startskottet för Tough Viking i Stockholm Stadion och självklart var SATS på plats för att värma upp deltagarna och heja på vårt eget lag, som briljerade genom hindren från start till mål.

Tunga moln och en rå kyla låg över Stadion när Tough Viking, det största och brutalaste hinderbaneloppet i Norden, gick av stapeln i lördags. Trots total avsaknad av solsken var stämningen hög och pulserade av adrenalin från tusentals taggade deltagare.

Team SATS X Plaza Kvinna – fyra PT:s från SATS och fyra redaktörer från Plaza Kvinna – kände ”pepp med skräckblandad förtjusning” en timme före start. De har under dryga 10 veckor legat i hårdträning tillsammans inför loppet, som bjuder på flera brutala hinder under det 8 km långa loppet. På frågan vilket hinder de fruktade mest så var de utan tvekan överens:

- Isvaken!

Hindren är gigantiska och konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning - eld, is, vatten, taggtråd, lera, armgång och amerikanska fotbollslag står i deras väg emellan start och mål. Den stora SATS-rampen är också känd som ett av de värsta hindren, som många anser "omöjlig" att komma över med trötta ben.

- En stor eloge till vår PT Simon Carlfjord som klarade rampen! Den är tuffare än man tror och efter tre tappra försök fick de andra ta sina straff för att komma vidare, säger Cecilia Ericsson de Contreras, Marknadschef på SATS Sverige.

”Längtade nästan till varje hinder”

Alla i laget är otroligt stolta och nöjda över sin insats - och det med all rätt. Hälsoredaktör Valerie Wigardt var först i mål på tiden 01:07:23 tätt följt av sin PT Simon Carlfjord på samma tid.

- Jag är positivt överraskad över hur kul jag faktiskt hade när jag sprang – jag längtade nästan till varje hinder. Och det var roligt att bli lortig - leran var nog min favorit. Men nästa år bara SKA jag klara rampen, sa Valerie efter målgång.

Och mersmaken spreds sig mellan lagkamraterna som alla är överens om att det inte var sista gången de deltar i Tough Viking. För en av dem, Featureredaktör Cecilia Persson, kommer träning att fortsätta med sikte på årets andra lopp på Djurgården den 27 augusti.

- Nu väntar ännu mer hårdträning för mig på SATS inför nästa Tough Viking. Då är det förhoppningsvis lite varmare än drygt tio grader i vattnet – fast isvaken blir nog en lika stor chock även då, skrattar hon.

Jonna Dagliden, Tf. Chefredaktör på Plaza Kvinna, fick även hon en bra placering och är mycket stolt över sin prestation:

- De här tio veckorna har varit en fantastisk tid att få träna på saker som jag annars inte tänkt på. Min PT Lina Kanrell har verkligen tänkt på helheten när det kommer till upplägg på pass. På så sätt har jag blivit starkare både fysiskt och psykiskt!

Stort intresse för Tough Viking

Tough Viking blir mer populärt för varje år som går. Förra året hade man sammanlagt 150 000 besökare som på de olika tävlingarna och i år så kommer man bland annat att ha tävlingar i städer som Moskva, Paris och Berlin. Och i takt med det ökade intresset har SATS utvecklat träningspasset Prformance Tough Viking

- För att förbereda sig så bra som möjligt inför loppet så gäller det att träna vårt Prformance-pass Tough Viking. Det ger det absolut mest kompletta träningsupplägget för alla som ska tävla, säger Cecilia Ericsson de Contreras.

Under passets gång får du också chansen att träna på Rampen, som bland annat finns på SATS Regeringsgatan i Stockholm.

- För att klara Rampen är det såklart toppen att träna på Rampen, säger hon och tillägger: som tur var är det inte bara jobbigt, utan väldigt roligt också!

Nyheter