Frågor och svar om Balance övergång till SATS

1. När blir Balance SATS?
SATS Sverige köpte Balance tre träningscenter i augusti 2018. Den 1 november slås bolagen formellt samman och Balance medlemmar flyttas över till SATS medlemssystem.

2. Vad kommer hända med mitt Balance-träningscenter?
Ditt träningscenter kommer inte att förändras i närtid förutom att vi byter skylt till SATS istället för Balance. Alla tjänster som handduk, kläder, hygienprodukter och stylingprodukter i dusch och omklädningsrum, skåp, mm kommer fortsatt att erbjudas.

- Balance Solna heter nu SATS Frösunda.
- Balance Täby heter nu SATS Näsby park.
- Balance City heter fortsatt Balance City.

I tillägg har du som medlem i SATS nu tillgång till alla de digitala verktyg som SATS-kedjan erbjuder, t.ex. SATS-appen för sociala funktioner, bokning av gruppträningsklasser, träningsdagbok och online (ett stort utbud av streamade träningsklasser).

3. Vilka center har jag nu tillgång till i mitt medlemskap?
Du har tillgång till de center du haft i ditt medlemskap tidigare, samt de tillval du haft (t.ex. handduk, kläder, skåp).

Om du betalar via autogiro och betalar mer än 590 kr per månad för ditt medlemskap (exkl eventuella tillval) har du nu dessutom tillgång till samtliga SATS-center i Stockholm (inklusive gruppträning och barnpassning).

Om du betalar via autogiro och betalar mer än 790 kr per månad för ditt medlemskap exklusive de eventuella tillval, har du nu dessutom tillgång till samtliga SATS-center i Sverige, Norge, Finland, Danmark inklusive allt träningsutbud på dessa center (gäller ej Röa Bad och HiYoga Schultzgate).

4. Hur bokar jag gruppträning?
- Klasser som genomförs på förmiddagen den 1 november går inte att boka, här gäller drop-in
- Klasser som genomförs på eftermiddagen den 1 november och därefter bokar du via SATS app eller sats.se.

5. Fungerar mitt Balance-kort som förut när mitt center blir SATS?
Ja, ditt medlemskort fungerar precis som förut. Du behöver inte göra något. Det fungerar även på SATS-center om du har tillgång till dessa i ditt medlemskap.

6. Hur loggar jag in i SATS-appen?
Ditt användarnamn är din e-postadress eller ditt medlemsnummer. Ditt lösenord sätts automatiskt till: dag-månad-år då du är född (totalt 6 siffror). Du kan logga in i SATS-appen från och med eftermiddagen den 1 november. Du får då ett mail från SATS med information om bland annat hur du loggar in.

7. Jag har PT-klipp kvar, som jag inte har utnyttjat. Vad händer med dem?
Dina PT-klipp har följt med dig när ditt medlemskap fördes över till SATS. Du kan fortsätta använda dessa klipp när du tränar med din nuvarande PT.

Om du vill välja att träna med en annan PT kan du använda dina klipp för att träna med PTs som är på ”nivå 2” i SATS PT-system. Om du vill träna med en tränare som inte är nivå 2, kontakta kundservice@sats.se så hjälper de dig översätta dina klipp till den nivå du vill. Klippen på nivå 3-5 kostar mer och klippen på nivå 1 kostar mindre. Se mer information här.

8. Jag har redan ett medlemskap i SATS (i tillägg till mitt medlemskap på Balance). Hur blir det för mig?
Du bestämmer själv hur du vill göra med dina medlemskap. Om du vill ändra ditt medlemskap, kontakta kundservice@sats.se.