Vår historia

Här kan du läsa om SATSELIXIA:s historia.

SATS dök upp på marknaden 1995, under en tid när gymmen ännu inte slagit igenom bland den breda allmänheten utan mest besöktes av muskelbyggare. Vi inom SATS bestämde oss för att ändra på detta och erbjuda ett träningsalternativ för vanliga människor. Konceptet blev en stor framgång som spred sig till de övriga nordiska länderna och vi byggde ut vår verksamhet och köpte upp några av de marknadsledande aktörerna i Sverige, Danmark och Finland.

Varumärket ELIXIA lanserades 2001. Strategin var att erbjuda marknadens bästa service och träningsupplevelse med välutrustade träningscenter av högsta kvalitet. Vid utgången av 2013 hade ELIXIA 61 träningscenter i Norge, Finland och Sverige.
År 2014 gick SATS och ELIXIA samman och blev på så sätt Nordens ledande träningskoncern med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet.

I början av 2018 fick SATS åtta nya center i Sverige när tidigare Fresh Fitness blev SATS BASE, ett helt nytt centerkoncept inom SATS-familjen och ett billigare och enklare alternativ till SATS. 


Historiska milstolpar
 
1995
SATS öppnar sina första åtta träningscenter i Norge.

1998
SATS växer och har 49 center i Norden när kedjan blir en del av amerikanska 24 Hour Fitness Worldwide.

1999
SATS förvärvar den svenska träningskedjan Sports Club.

2000
SATS expanderar i Danmark och har nu mer än 100 center i Norden.

2001
Varumärket ELIXIA lanseras med elva center i Norge (efter att året innan köpt upp Frisk och Colosseum med åtta träningscenter) och fem i Finland.

2002
Investmentbolaget Nordic Capital och de norska grundarna köper tillbaka SATS.

2003
SATS expanderar i Finland.

2005 
SATS förvärvar träningskedjan E2 med åtta träningscenter i Sverige.

2006 
Tryg i Danmark smba köper SATS.

2007
ELIXIA köper Sportsclub Stavanger AS med sju träningscenter i Stavanger och Bergen.

2009 
SATS öppnar ytterligare sju center.

2010    
ELIXIA expanderar och öppnar två center i Sverige.
 
2011    
ELIXIA öppnar ytterligare sju center. 
Investmentbolaget Altor köper ELIXIA.

2013    
SATS säljer samtliga center i Danmark för satsa på tillväxt i Norge, Sverige och Finland.
ELIXIA öppnar sitt första center i Stockholm.

2014 
Fusion mellan SATS och ELIXIA vilket blir Nordens största träningskoncern. I Sverige namnändras alla ELIXIA-center till SATS medan centren i Norge och Finland fortsätter att operera som två varumärken.

2016 
I januari lanseras Online Training nordiskt, nu kan medlemmar träna var, hur och när de vill.
I Sverige lanseras Martial Artsen effektiv träningsform där du möter din inre fighter.

2017 
En ny, mer flexibel prisstruktur på medlemskap lanseras. Medlemmar kan nu själva skräddarsy sitt medlemskap utifrån hur, var och när de vill träna - och bara betala för det träningsutbud de vill ta del av. 
Två nya träningskoncept, HiYoga och Build'n Burn lanseras nordiskt.

2018 
SATS köper upp träningskedjan Fresh Fitness i Sverige och lanserar i samband med detta ett nytt centerkoncept, SATS BASE. SATS BASE är ett billigare och enklare alternativ till SATS och har åtta center i Sverige, fem i Norge och sju i Finland. I Augusti köper SATS träningskedjan Balance i Stockholm, med tre träningscenter. I september köper SATS träningskedjan fitness dk i Danmark, med cirka 40 träningscenter. Detta betyder att SATS finns på alla marknader i Norden, med över 200 träningscenter totalt.

Mer om SATS

Varför SATS?

På SATS vill vi att du ska få en träningsupplevelse utöver det vanliga och varje vecka njuta av den oslagbara känslan som infinner sig efter ett träningspass.

Koncernledning

SATSELIXIAs koncernledning

Vår historia

Här kan du läsa om SATSELIXIA:s historia.

Ansvar och policy

SATS anser att det är viktigt att ta ståndpunkt i frågor som är viktiga i samhällsdebatten och hoppas att vi kan bidra till en bättre samhällsutveckling inom aktuella områden.

Samarbetspartners

Här presenteras några av våra samarbetspartners.

Hjärtsäker zon på SATS

Året runt, dygnet runt och varje timme dör någon av ett hjärtstopp. I tal innebär det att 10 000 personer drabbas årligen och av dessa räddas 600. Vid ett hjärtstopp gäller det att agera snabbt, använda en hjärtstartare i kombination med hjärt-lungräddning. Det är det enda sättet att rädda en person som fått hjärtstopp.

;