HiYoga Pranayama

Intensitet

Koreografi

Kondition

Styrka

Flexibilitet

Balans

Under passet kommer vi att utforska våra egna naturliga, spontana andningsmönster. Vi lär oss olika tekniker för att vidga och fördjupa andningen. För att boka detta pass måste du ha tillgång till våra specialkoncept.

Pranayama är namnet på de andningsövningar som ingår i yoga – prana är sanskrit för livskraft, energi. Genom pranayama reglerar och kontrollerar vi denna kraft, vår andning, som är grundläggande inte bara inom yogan, utan i livet i allmänhet.

Vi känner efter vilka subtila förändringar styrd andning kan medföra för kropp och sinne och hur det påverkar oss. Ett medvetet förhållande till andningen kan höja livskvaliteten på flera sätt. En djup och lugn andning sänder signaler till det parasympatiska nervsystemet om att vi är utom fara och kan slappna av, så att vi blir mindre stressade. Vi får bättre koncentration och kan lättare styra temperament och känslor. Medvetenhet om andningen kan motverka astmatiska symptom och öka lungkapaciteten.

Alla kan ha glädje och nytta av Pranayama. Övningarna görs primärt sittande, så vi rekommenderar att man har byggt upp en stadig och bekväm sittställning under en tid. Pranayama kan ge extra stort utbyte efter fysiska yogapass.

*HiYoga ingår i vårt konceptpaket och kostar +100 SEK. Då får du tillgång till alla våra specialkoncept: Build’n BurnPrformance, HiYoga (gäller inte Schultz gate i Oslo), Martial Arts och Immersive Fitness. För att uppgradera ditt medlemskap, kontakta kundservice eller besök ditt närmaste center.

Relaterad HiYoga-klass

HiYoga Meditation

Under detta pass utforskar vi hur vi kan använda meditation och yogans filosofi som verktyg i vardagen. För att boka detta pass måste du ha tillgång till våra specialkoncept.

Kompletterande HiYoga-klass

HiYoga Hatha Yoga

Hatha är en klassisk yogaform som är tillgänglig för alla. ”Ha” betyder sol och ”tha” betyder måne, och hathayoga handlar om att hitta balansen mellan dessa två och andra kompletterande element, som manligt/kvinnligt, hårt/mjukt, aktivitet/vila. För att boka detta pass måste du ha tillgång till våra specialkoncept. Medtag egen matta till klassen.

Jag vill bli medlem och önskar tillgång till konceptpaket!

Bli medlem