Träning efter graviditet - nybörjare #2

Träning efter graviditet - nybörjare #2

Ett träningsprogram för dig som vill komma i form efter graviditeten. Passar dig som nyligen fått barn eller för dig som efter några månader (eller år) inte hunnit komma igång med träningen efter du fött barn. I varje övning ska du kunna hålla anspänningen i core och bäckenbotten.

Vi har tre nivåer av program (nybörjare, medel och avancerad) för att du som utövare ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Nivåerna utgår ifrån kroppskontroll, rörlighet, styrka och träningserfarenhet. Detta är nivå "Nybörjare" med övningar som de flesta generellt klarar av och som ställer låga krav på tidigare erfarenhet.  

Så här läser du programmet: 

Reps är antalet repetitioner du gör av en övning, ex. 10 reps = 10 repetitioner.
Set är antalet omgångar du gör dessa repetitioner, ex. 3 set = 3 omgångar.
Vila gör du efter varje set. 

3 set x 10 reps betyder alltså 3 omgångar av 10 repetitioner.

TRÄNINGSPROGRAMMET:

  • Sätesaktivering med miniband, 20 steg i varje riktning
  • Enbenshöftlyft 3 set x 12 - 15 reps (på varje sida)
  • Draken 3 set x 12 - 15 reps
  • Knäböj 3 set x 12 - 15 reps
  • Dumbbell pullover 3 set x 12 - 15 reps

Vila 1 min mellan varje set.

Läs även: Träning efter förlossning

SATS är inte ansvarig för eventuella skador eller andra hälsoeffekter som följer av informationen i dessa träningsprogram. För din egen säkerhet rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du börjar ett träningsprogram för att säkerställa att du har en bra hälsa. Är du osäker på om du har rätt teknik när du utför en övning kan du kontakta en av SATS personliga tränare för att få hjälp. Vi rekommenderar att du först blivit godkänd av din barnmorska vid efterkontrollen innan du börjar med våra träningsprogram efter graviditeten.

Se utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem