Q&A Bokningsregler

Frågor och svar angående ändrade bokningsregler.

Vilka ändringar har gjorts?
Följande ändringar gäller för alla medlemmar och alla typer av medlemskap:

  • Avbokningstiden har ändrats från 1 timme till 2 timmar innan gruppträningspasset startar.
  • Det maximala antalet totala bokningar per dag har ändrats från 3 till 2.

Varför ändrar vi bokningsreglerna?
För närvarande har många av våra gruppträningspass långa väntelistor. Men få pass blir ändå fullbokade. Vi vill anpassa reglerna så att köerna blir kortare och medlemmarna lättare kan hitta lediga platser och boka de pass som de verkligen vill gå på.

Varför ändrar ni avbokningstiden från 1 timme till 2 timmar innan gruppträningspasset startar?
Många av våra medlemmar känner att en timme är för kort varsel när de flyttas från väntelistan till en plats på passet. Genom att vi ökar avbokningstiden till 2 timmar betyder det att fler medlemmar får chans att komma till passet i tid och stressen minskar.

Varför ändrar ni antalet gruppträningspass från 3 till 2 om dagen?
Många av våra medlemmar går på 2 pass per dag, men färre än 1 % går på 3 eller fler pass per dag. Genom en minskning till maximalt 2 pass om dagen kan vi avsevärt minska antalet överbokningar i systemet utan att det påverkar medlemmarna negativt.

Hur ska förändringen minska överbokningar och väntelistor?
När det finns många gruppträningspass med väntelistor så bokar medlemmarna fler pass än de har för avsikt att gå på för att vara säkra på att få plats på något av dem. Resultatet blir att passen blir överbokade men fortfarande har lediga platser när detstartar. Genom den här förändringen kommer överbokningarna att minska och medlemmarna kan istället boka sina favoritpass.

Jag betalar extra för att kunna gå på gruppträningspass. Varför minskar ni min flexibilitet?
Genom de här förändringarna vill vi minska väntelistorna och överbokningarna. Det kommer att göra det enklare att boka och gå på dina favoritgruppträningspass och förhoppningsvis kommer det att uppfattas som en förbättring av vårt erbjudande.

Vi har aldrig några väntelistor på min anläggning. Varför ändrar ni reglerna här?
SATS har fler än 200 anläggningar och många medlemmar växlar mellan våra olika platser. Därför gäller samma bokningsregler överallt. Vi tror att de här reglerna kommer att öka förutsägbarheten och bokningsupplevelsen på alla anläggningar.

Jag vill träna 3 gruppträningspass per dag. Hur kan jag göra det nu?
Den absoluta majoriteten av våra medlemmar går inte på fler än 2 gruppträningspass per dag. Om det finns tillgängliga platser på andra pass kan du alltid boka fler pass så snart de pass du redan bokat in är avslutade.

Jag betalar extra för Prformance/Build’n Burn/HiYoga/MA. Borde jag inte få mer flexibilitet när jag betalar mer?
Vi ser att 2 gruppträningspass per dag räcker för den absoluta majoriteten av våra medlemmar. Vi tror att de kortare köerna och den ökade förutsägbarheten kommer att göra att alla medlemmar får det bättre.

Jag vet inte om jag kommer att kunna gå på gruppträningspasset 2 timmar i förväg på grund av arbetet/skolan m.m. Jag kommer att drabbas av restriktioner nu!
Vi uppmuntrar alla medlemmar att planera sin träning i god tid. Vi förstår att dagen inte alltid blir som du planerat att den skulle bli. Det är därför du får missa 2 avbokningar inom 30 dagar innan du får en bokningsrestriktion.

Det är långa köer och jag bokar alltid 2 eller 3 gruppträningspass för att vara säker på att få plats någonstans. Nu kommer det att bli svårare för mig att få en plats.
Om medlemmarna bara bokar de pass de har för avsikt att gå på så blir det kortare köer/färre väntelistor. I och med färre köer behöver man inte boka 2 eller 3 gruppträningspass för att få en plats.

Jag kör gruppträningspass på morgonen och nu måste jag gå upp före kl. 5 för att avboka ett pass kl. 7. Vad händer om jag är sjuk när jag vaknar och det är för sent att avboka?
Vi uppmuntrar alla medlemmar att planera sin träning i förväg. Oförutsedda saker kan alltid inträffa, oavsett om det är en eller tre timmar innan. Därför får du missa 2 avbokningar inom 30 dagar innan du får en bokningsrestriktion.

Kan jag fortfarande gå på fler än 2 gruppträningspass på samma dag?
Du kan bara ha 2 pass bokade samtidigt, men efter att du slutfört ett av passen kan du boka ett nytt så att du har 2 pass bokade igen.

Jag missade tidsgränsen på 2 timmar och vill avboka mitt gruppträningspass, men det är för sent att göra det i appen. Kan ni hjälpa mig i receptionen?
Alla avbokningar av gruppträningspass måste göras via appen, webbplatsen eller vid våra bokningsstationer på anläggningarna. Vi rekommenderar att du använder kalenderfunktionen i appen för att ställa in en påminnelse om när passet måste avbokas. Receptionen kan inte avbryta bokningar åt dig inom avbokningsperioden på 2 timmar.

Jag har ett Priority/Nordic-all-in/SATS Platinum/SATS+ medlemskap – kommer förändringarna att påverka mig?
Avbokningstiden gäller alla typer av medlemskap. Det maximala antalet bokningar inom 10 dagar och det maximala antalet dagar som du kan förboka gruppträningspass kommer att vara samma som tidigare för dessa medlemskapstyper.