FAQ SATS VOLVO CARS

28. december 2022

1. VILKA MEDLEMSKAP FINNS FÖR ATT FÅ TILLGÅNG TILL SATS VOLVO CARS GYMMET?

SATS Volvo Cars “One club”: 150 kr/mån

  • Ingen startavgift

  • 12 månader bindningstid

  • Inkluderar: Gym, Gruppträning, PT start, Rehab start

  • För dig som är: Volvo Cars och Polestar anställd eller konsulter med företagsmail samt resturangpersonal på Volvo Cars.

Region medlemskap: 20% rabatt inkluderat:

  • Gym (Gruppträning på SATS Volvo Cars): 375,20 kr/månad

  • Gym+ gruppträning: 463,20 kr/månad

  • Tillgång till alla SATS center i Göteborg

  • Ingen startavgift

  • 12 månader bindningstid

För dig som är: Volvo Cars och Polestar anställd eller konsulter med företagsmail samt resturangpersonal på Volvo Cars.

2. VAD ÄR PT START OCH REHAB START?

PT start är ett kostnadsfritt tillfälle på 55 minuter där du får träffa en personlig tränare. Ni kartlägger vad för mål du har med träningen, genomför ett kort träningspass och lägger upp en plan för hur du ska nå dina mål.

Rehab start är ett kostnadsfritt tillfälle på 25 minuter där du får träffa en fysioterapeut eller massageterapeut för att få hjälp och råd kring stelhet, långvarig/kortvarig smärta eller skada.

3. HUR FUNGERAR DET OM JAG REDAN ÄR MEDLEM PÅ SATS OCH VILL FÅ TILLGÅNG TILL SATS VOLVO CARS GYMMET?

Om du arbetar på Volvo Cars och har access kort kan du träna här. Medlemskapet som krävs är ”region” (tillgång till alla våra center) kontrollera att du har senaste avtalet med 20% rabatt.

Har du ett one club medlemskap (tillgång till ett center) behöver du utöka till ett regionsmedlemskap med 20% rabatt. Se dom olika valen i fråga 1.

4. KAN JAG VÄLJA TVÅ CENTER ATT TRÄNA PÅ?

Nej det finns inte längre "two club” som tidigare, du kan välja mellan “one club” eller “regionsmedlemskap”. Se fråga 1 för priser.

5. HUR BLIR JAG MEDLEM?

Signa upp på www.sats.se/volvocars eller besök vår reception i VAK, Se öppettider och bemanning tider för gymmet.

6. KAN JAG ANVÄNDA FRISKVÅRDSBIDRAG?

Ja du kan använda ditt friskvårdsbidrag, se nedan mer info om Benify och Epassi.

Epassi:

Logga in i appen

Sök upp SATS Volvo Cars

Fyll i summan du vill använda (1800 kr /år för one club)

Bekräfta

Då får vi en bekräftelse på mail med din beställning och lägger in det på din SATS profil.

Benify:

Alternativ 1: One club 1800 kr

Betala medlemskapet med kort i receptionen så mailar vi ett friskvårdskvitto som du laddar upp på Benify portalen och får pengarna tillbaka via dom

Alternativ 2: Regionsmedlemskap med 16% rabatt

Beställ det medlemskap du vill ha via deras portal

Alternativ 3: regionsmedlemskap med 20% rabatt (Volvo Cars deal)

Registrera autogiro när du blir medlem och få friskvårdskvitto i efterhand så ofta du vill som du laddar upp på Benify portalen och återfår pengarna av dom.

7. HUR FUNGERAR DET MED BETALNING?

Du betalar via autogiro eller går in på ett center och “slutbetalar” hela årskostnaden. Du kan också använda ditt friskvårdsbidrag, se fråga 6.

8. HUR LÄNGE GÄLLER DESSA PRISER?

Priserna kommer vara de samma tills vidare (150kr/ mån för volvokort och 20% rabatt på övriga SATS medlemskap).

9. HUR KOMMER GYMMET SE UT?

Gymmet är utrustat precis som en vanligt SATS center och är ca 330 kvm. Vi har även en gruppsal som kan användas när inga grupppass hålls. Längst in i gymmet har vi ett behandlingsrum där ni kan utnyttja er "rehab start" med en therapeut. 

Omklädningsrummen är för SATS medlemmar, cyklister och löpare får nyttja duscharna och bastun, dock inte förvara något i skåpen under dagen eller över natten. 

10. KOMMER DET FINNAS GRUPPTRÄNING?

Ja, just nu har vi två klasser vid lunch måndag-fredag. Tisdag- torsdag har vi även en morgonklass samt eftermiddagsklass. Kolla vad vi har för klasser på www.sats.se/volvocars

11. KAN JAG UTNYTTJA SIMHALLEN PÅ SATS TORSLANDA?

Ja, om du har regionsmedlemskap. Du hämtar bara ut en biljett i receptionen på samma sätt som gruppträningsklasserna och visar den när du ska in i simhallen. Öppetiderna hittar du länkade till SLS hemsida från SATS Torslandas sida. Motionsim är de tiderna som gäller.

12. HUR ÄR ÖPPETTIDERNA? 

Måndag till fredag 05.00-22.00, lördag to söndag 09.00-18.00. Kontrollera din Volvo Cars access för att vara säker på att du kommer in. Se startsida för aktuella bemanningstider i receptionen. (Röda dagar är stängt och dag innan helgdag är öppet som en fredag). 

13. HUR KOMMER JAG IN I GYMMET?

Gymmet ligger precis till vänster när du kommer in i VAK personalentré på väst sidan. Du kommer in genom vita dörren med Volvo Cars access kort. In till gymmet scannar du din QR kod i SATS appen. Ska du vara med på gruppass checkar du in i receptionen med din QR kod i SATS appen och trycker ut en biljett till instruktören. 

14. KOMMER KONSULTER OCH DOTTERBOLAG PÅ VOLVO CARS OCKSÅ KUNNA UTNYTTJA GYMMET?

Alla konsulter som har en Volvo Cars mail samt access till VAK, restaurangpersonal Compass group samt Polestar. Fler konsulter kan komma att få access längre fram. 

15. OM JAG BLIR UPPSAGD PÅ VOLVO KAN JAG AVSLUTA MITT MEDLEMSKAP?

Ja, med 30 dagars uppsägningstid om du betalar med friskvårdbidrag/AG (ej regionsmedlemskap). Om du slutbetalat hela årssumman på ett center får du inte tillbaka pengarna. Maila in bekräftelse på uppsägning där namn och datum för uppsägning framgår, till volvocars@sats.se.

16. KAN JAG FRYSA MEDLEMSKAPET?

Ja! Se riktlinjer på SATS hemsida.

17. KAN JAG ÄNDRA MITT MEDLEMSKAP UNDER BINDNINGSTIDEN?

Du kan alltid uppgradera och nedgradera ditt medlemskap under bindningstiden. Har du betalat för ett helt år vid ett och samma tillfälle kan endast uppgraderingar göras. Uppgradering sker direkt medans nedgradering sker med 30 dagars varsel.

18. KAN JAG FÅ 20% RABATT OCH BARA VÄLJA ETT SATS CENTER?

Ja, kontakta oss så hjälper vi dig.

19. BEHÖVER JAG REGISTRERA BANKKONTO FÖR AUTOGIRO OM BELOPPET TÄCKS AV MITT FRISKVÅRDSBIDRAG?

Nej, dock behöver du säga till efter ett år att du vill säga upp medlemskapet annars löper medlemskapet på och du får en påminnelsefaktura om vi inte kan dra pengar från ditt autogiro. Vill du fortsätta medlemskapet kan du besöka oss i receptionen i VAK byggnaden för att lägga in bankuppgifter alternativt om du vill lägga in nya friskvårdspengar med ID.

21. KOMMER DET FINNAS PERSONLIGA TRÄNARE PÅ SATS VOLVO CARS?

Ja! För att boka din "PT start" gå in i SATS appen, tryck på + tecknet längst ner i mitten, välj PT-tillfälle och tryck på boka så kommer lediga tider upp. Om du vill träna med PT men inte har "PT start" kontakta vår reception eller maila till volvocars@sats.se, alternativt den PT du vill träna med direkt via Volvocars centersida.

22. HUR CHECKAR JAG IN MIG PÅ EN SATS ANLÄGGNING OCH PÅ SATS VOLVO CARS?

Genom att ladda ner SATS appen, logga in med din mejladress som användarnamn och ditt lösenord baseras på ditt personnummer (om ditt personnummer är 1983 11 30 blir lösenordet omvänd alltså 30 11 1983). I appen finns en QR kod som du kan blippa in dig med. För att komma in genom vita dörren använder du Volvo Cars access kort (se till att du har rätt access till byggnaden via Volvo Cars).

23. KAN JAG PROVTRÄNA GRATIS INNAN JAG KÖPER MEDLEMSKAP?

Ja, gå in via länken här. Du kan också signa upp ett medlemskap och träna 1 månad och utnyttja ångerrätten inom 21 dagar och bara betala för den månad som du tränat. 

24. HUR BOKAR JAG MIN "REHAB START" ELLER ANNAN TID HOS THERAPEUT?

Boka via r alternativt kontakta terapeuten direkt via Volvocars centersida

25. BEHÖVER JAG TA MED EGEN YOGAMATTA TILL YOGAPASSEN?

Ja, du behöver ta med egen yogamatta till klassen, annars säljer vi yogamattor i receptionen. Vi lånar däremot ut annan yoga utrustning dom kan behövas under passet så som yoga blocks och straps.