Lax med cashewtäcke och mathavresallad - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Lax med cashewtäcke och mathavresallad

Cashewnötter är rika på magnesium som behövs för att aktivera enzymer i energiomsättningen som behövs för både styrka och uthållighet.

SATS
24. april 2017

Ingredienser för 4 pers

600 g laxfilé
1 tsk rapsolja till stekning

Cashewtäcke:
2 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
rivet skal från 1 lime
1 ½ msk sweet chilisås
30 g rumsvarmt smör

Mathavresallad:
3 dl mathavre
½ purjolök
1 tsk rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)
1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader.

Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.

Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.

Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.

Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.

Lax med cashewtäcke och mathavresallad

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →