Lax med cashewtäcke och mathavresallad
Cashewnötter är rika på magnesium som behövs för att aktivera enzymer i energiomsättningen som behövs för både styrka och uthållighet.
Ingredienser för 4 pers
600 g laxfilé
1 tsk rapsolja till stekning
Cashewtäcke:
2 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
rivet skal från 1 lime
1 ½ msk sweet chilisås
30 g rumsvarmt smör
Mathavresallad:
3 dl mathavre
½ purjolök
1 tsk rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)
1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.
Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.
Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.
Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem