Vegetarisk lasagne med keso och pesto
Denna lasagne är en perfekt återhämtningsmiddag efter ett hårt träningspass eftersom den ger dig rätta mängder av både kolhydrater och protein.
Ingredienser för 4 pers
Tomatröra:
1 gul lök
1 zucchini
1 msk rapsolja
1 msk basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 g krossade tomater (spara ca 1 dl till toppingen)
Oströra:
2 dl riven hushållsost (17 %) (spara 1 dl till toppingen)
750 g cottage cheese (4 %)
¾ dl pesto
1 msk rapsolja
400 g färska lasagneplattor
Topping:
1 dl krossade tomater
100 g körsbärstomater
1 dl riven ost
1 tsk basilika
1 gurka
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatröra: Finhacka lök och tärna zucchini. Fräs i rapsolja någon minut och tillsätt kryddor och krossade tomater.
Oströra: Grovriv ost och blanda med keso och pesto.
Ringla lite rapsolja i en ugnsform och lägg några lasagneplattor i botten. Varva tomatröra, oströra och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och toppa med krossade tomater, skivade körsbärstomater, riven ost och basilika. Låt stå i ugn i ca 20 min.
Servera lasagnen med tärnad gurka.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem