Brännande benpass med gummiband! - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Brännande benpass med gummiband!

Brännande benpass med gummiband!

Vill du forma dina ben och din rumpa? Då gäller det att låta gummibandet bli din bästa vän. Det är enkelt att ta med sig överallt, bränner rejält och ger garanterat resultat!

Anna Kähler
Anna Kähler
04. juni 2017

Här kommer fem övningar för rumpa och ben som du kan köra som avslut på ett tyngre benpass, efter en löprunda eller när du helt enkelt vill köra ett kort och effektivt pass för rumpa och ben. Det är fem övningar, tio repetitioner av varje övning som ska upprepas tre till fem varv.

1. Squat jumps

Placera gummibandet strax över knäna. Gå ner i ett djupt knäböj (squat) och se till att jobba med gummibandets motstånd. Gör sedan ett upphopp när du går upp i squaten och upprepa.

Squat jumps med gummiband

2. Kick bakåt

Stå på ett ben och kicka långsamt och metodiskt det andra benet bakåt för en brännande känsla i baksida lår och rumpa. Gör tio stycken på vardera ben. Behåll en stark core och fokusera på en och samma punkt för att hålla balansen. 

Squat jumps med gummiband

3. Kick åt sidan

Samma logik som övningen ovan fast här kickar du benet åt sidan. 

Squat jumps med gummiband

4. Gå ut och in i plankan

Inn och ut av plankan med gummiband

Stå i hög eller låg planka och gå ut och in med benen, ett ben i taget. En repetition räknar du när du gått ut med båda benen och sedan in igen. 

In och ut av plankan, med gummiband

5. Utfall med kick

Slutligen  vanliga utfall och därefter direkt en kick backåt. Växla ben och gör tio stycken per ben. 

Utfall med kick, sommarträning

Utfall med kick, sommarträning

Banden är från Casall och finns att köpa på SATS träningscenter med olika motstånd. Införskaffa dig ett och se till att alltid ha gummibanden i väskan, för vem vet, kanske får du en lucka i schemat? Lycka till!

Vill du lära dig mer om styrketräning? Här finns vår ultimata guide till styrketräning!

Skulle du vilja träna mer styrka men har svårt att välja vad du ska träna? Här hittar du ett urval av vårt utbud för dig som vill bli starkare. 

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Träning

Läs mer om Träning →