Här är träningsformen som håller motivationen vid liv - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Här är träningsformen som håller motivationen vid liv

Upplever du att det är svårt att hålla träningsmotivationen vid liv? Då ska du testa att träna tillsammans med andra. Forskning visar nämligen att gruppträning gör det lättare att hålla igång med träningen. Dessutom kan den ge bättre självkänsla.

SATS
SATS
02. september 2019

Har du tröttnat på att träna ensam? Kanske upplever du att motivationen inte längre är på topp? Då ska du testa gruppträning. Fördelarna är många. Det är inte bara roligt och socialt, forskning visar nämligen att träning tillsammans med andra är bra både för kroppen och psyket.

Fortsatte att träna regelbundet

I en studie som gjordes vid Penn State University år 2015 deltog 25 personer som alla levde ett stillasittande liv. Under 30 veckor fick de i uppdrag att utöva olika typer av gruppträningspass där samtliga pass pågick under en timmes tid. Resultatet? 20 av de 25 deltagarna deltog i och fullföljde vartenda gruppträningspass, fick lägre fettprocent samt bättre självkänsla. Dessutom fortsatte de att träna regelbundet även efter studiens slut, något som kan ses som ett kvitto på att gruppträning faktiskt håller motivationen vid liv.

Hold motivationen vid liv - SATS.jpg

Lättare att ge det där lilla extra

Med en instruktör som hela tiden peppar och uppmuntrar är det kanske är det inte så konstigt att gruppträning får oss att bli mer motiverade. Flera av grupptränarna på SATS kan vittna om att många deltagare dyker upp på samma pass, år efter år.

– Det är lättare att komma iväg och träna regelbundet när du har ingått ett avtal med dig själv och bokat in dig på ett pass. Dessutom är det socialt och vi ser många som skaffar sig vänner genom att träna på fasta tider. Dessutom är det mycket motiverande att träna med andra medlemmar i grupp. Med en instruktör som pushar dig genom passet är det också lättare att ge det lilla extra, säger Mari Winarve som är ansvarig för SATS gruppträning i Sverige.

Säker och effektiv träning på SATS

SATS erbjuder gruppträningspass som passar alla – både nybörjare och erfarna personer som gått på samma pass under flera års tid. För den som önskar en lite mjukare start finns lugnare pass, däribland Yoga Flow.

För SATS är det viktigt att medlemmarna känner sig trygga med att träningen är både säker och effektiv och att träningen bygger på vetenskap om hur exempelvis muskelgrupper och rörelsemönster fungerar.

– Instruktörerna är den viktigaste resursen. Det som kännetecknar en gruppträningsinstruktör på SATS är kompetens, stor passion och hög motivationsfaktor, säger Mari Winarve.

Ett urval av SATS härliga gruppträningspass

BODYJAM™

Dansklassen som utmanar dig i flås och sköna moves till den allra senaste musiken. Utan att tänka på det tränar du upp både din kondition och koordination i detta intensiva pass.

Läs mer om passet här!

Aqua Power

Om du gillar att träna i vatten är Aqua Power perfekt för dig. Det är en effektiv och skonsam träning med fokus på styrka, kondition och rörlighet.

Läs mer om passet här!

Barre

En sportigare variant av balett där du jobbar med styrka, smidighet och kondition.

Läs mer om passet här!

BODYBALANCE™

Ett lugnt pass som blandar yoga, tai chi och pilates. Du fokuserar på andningen samtidigt som du tränar styrka, balans och rörlighet till avslappnande musik.

Läs mer om passet här!

BODYCOMBAT™

Ett högintensivt kampsportsträningsprogram med tekniker från karate, taekwondo, capoeira, boxning och muay thai. Här garanteras flås, hög puls, sparkar, slag och bra musik!

Läs mer om passet här!

Cycling

Ett konditionshöjande pass som passar både nybörjare och den som tränat länge eftersom träningen sker på individuell nivå. Under cycling-passet växlar du mellan att sitta och stå och reglerar själv ditt motstånd.

Läs mer om passet här!

Pilates

Passet bygger upp din styrka i hela kroppen samtidigt som du fokuserar på balans, andning, avspänning och koncentration. Pilates ger dig ökad stabilitet i leder och muskler samt bättre blodcirkulation och lungkapacitet. Tonvikten ligger på coremuskulaturen.

Läs mer om passet här!

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Träning

Läs mer om Träning →