Träningsfilosofi

Träningen i Build'n Burn bygger på grundläggande fysiologiska koncept – syreupptagning och kaloriförbränning maximeras med högintensiva intervaller samtidigt som multifunktionella styrkemoment stimulerar styrka och muskeltillväxt.

Maximera förbränningen

En stor mängd forskning visar på de positiva effekterna av högintensiv intervallträning. Konditionsmomenten i Build'n Burn innehåller korta till medellånga intervaller utförda på SKILLMILL™-löpband och roddmaskiner från Concept2. Denna typ av intervaller stimulerar både din aeroba och din anaeroba uthållighet samtidigt som det ger en stark metabolisk respons och hög kaloriförbränning. Du kan förvänta dig att regelbundet ligga nära, eller något över din mjölksyratröskel. Med hjälp av pulsmätningssystemet och vägledning av coachen är det lätt att hålla sig på rätt intensitetsnivå. På denna nivå utmanas och förbättras din syreupptagningsförmåga kraftigt och du når lättare dina mål för kondition och kroppssammansättning.

Stärk och forma

Styrketräning är minst lika viktig för effekten i Build’n Burn. Genom att använda hantlar och kettlebells för att belasta stora muskelgrupper och TRX-band för styrkekontroll och bålstabilitet kommer du att märka att musklerna aktiveras och stärks, hållning och koordination förbättras och ämnesomsättningen ökar. Under styrkemomenten är den totala pulsintensiteten något lägre, vilket gör att du kan ha full fokus på kvalitet, effektivitet och säkerhet i övningarna.

Variation är allt

Variation är nödvändigt för kontinuerliga resultat. Det noggrant utformade Build'n Burn-programmet förändras ständigt så att muskler och kondition hela tiden utmanas och du aldrig riskerar att fastna i din utveckling. Under konditionsdelen varieras intervallernas längd och intensitet och SKILLMILL™-löpbandets unika mångsidighet utnyttjas för att skapa olika rörelsemönster. Under styrkedelen utsätts du för olika belastningar och övningar med både hög- och lågrepetition, vilket hjälper dig att nå kontinuerlig muskeltillväxt och förbättrad styrka. 

*Build'n Burn ingår i vårt konceptpaket och kostar +100 SEK. Då får du tillgång till alla våra specialkoncept: Build’n Burn, PrformanceHiYoga (gäller inte Schultz gate i Oslo), Martial Arts och Immersive Fitness. För att uppgradera ditt medlemskap, kontakta kundservice eller besök ditt närmaste center.

Jag är medlem och önskar tillgång till konceptpaket

Uppgradera

Mer om Build'n Burn

Build'n Burn-upplevelsen

Build’n Burn ger dig all träning du behöver på 45 minuter. I små grupper om 16–20 personer guidas du av våra professionella coacher genom ett högintensivt intervallpass med fokus på både styrka och kondition.

Träningsfilosofi

Träningen i Build'n Burn bygger på grundläggande fysiologiska koncept – syreupptagning och kaloriförbränning maximeras med högintensiva intervaller samtidigt som multifunktionella styrkemoment stimulerar styrka och muskeltillväxt.

Våra coacher och DJ:s

Hård träning kräver hög energi. Med branschens bästa coacher och musik skapad av houseikonen StoneBridge garanterar vi att du blir inspirerad, motiverad och sporrad från start till mål.