Träning efter graviditet - medel #8

Träning efter graviditet - medel #8

Stärk hela kroppen med övningar som är anpassade för dig som har gått igenom en graviditet. I varje övning ska du kunna hålla anspänningen i core och bäckenbotten.

Vi har tre nivåer av program (nybörjare, medel och avancerad) för att du som utövare ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Nivåerna utgår ifrån kroppskontroll, rörlighet, styrka och träningserfarenhet. Detta är nivå "Medel" där du bör ha viss träningserfarenhet då övningarna ställer vissa krav på både kroppskontroll, rörlighet och styrka.

TRÄNINGSPROGRAMMET:

  • Höftlyft på golv 3 set x 15 reps
  • Hantelrodd 3 set x 8 - 12 reps (på varje sida)
  • Omvända flyes 3 set x 8 - 12 reps
  • Bålrotation med gummiband 3 set x 8 - 12 reps (på varje sida)
  • Mountain climber med paraletter 3 set x 30 sek

Vila 1 minut mellan varje set

Läs även: Träning efter förlossning

SATS är inte ansvarig för eventuella skador eller andra hälsoeffekter som följer av informationen i dessa träningsprogram. För din egen säkerhet rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du börjar ett träningsprogram för att säkerställa att du har en bra hälsa. Är du osäker på om du har rätt teknik när du utför en övning kan du kontakta en av SATS personliga tränare för att få hjälp. Vi rekommenderar att du först blivit godkänd av din barnmorska vid efterkontrollen innan du börjar med våra träningsprogram efter graviditeten.

Se utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem