SATS ÅTGÄRDER GÄLLANDE CORONAVIRUSET

Senast uppdaterad 22 maj.

Den 12 mars beslutade vi oss för att stänga alla SATS-center under två veckor, som en säkerhetsåtgärd för att bidra till minskad spridning av COVID-19. Under stängningen följde vi utvecklingen noga och hade kontakt med Folkhälsomyndigheten i Sverige för att säkerställa att myndigheterna stod bakom en eventuell öppning ur folkhälsosynpunkt. Vi kunde därför öppna igen torsdagen den 26 mars, enligt plan.

På regeringens presskonferens den 27 mars meddelandes ett förbud för fler än 50 personer vid allmänna sammankomster, som gäller från och med söndagen den 29 mars. Förbudet gäller inte kommersiella verksamheter, som exempelvis gym, då det inte räknas som offentliga sammankomster.

Vi vill att våra träningscenter ska vara en trygg och säker plats för både medlemmar och medarbetare. Vi har därför anpassat vår verksamhet och vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder på våra träningscenter.

Rekommendationerna just nu innebär att idrott och träning fortsatt ska vara tillgängligt för att bidra till folkhälsan, så länge det sker på ett säkert sätt som bidrar till minskad smittspridning. Vi följer utvecklingen löpande och kommer kontinuerligt att uppdatera här kring våra åtgärder.

Hur följer vi myndigheternas riktlinjer?

På regeringens presskonferens den 27 mars meddelandes ett förbud på fler än 50 personer vid allmänna sammankomster som gäller från och med söndagen den 29 mars. Förbudet gäller inte kommersiella verksamheter, som exempelvis gym, då det inte räknas som offentliga sammankomster.

Vi på SATS har anpassat vår verksamhet och etablerat ett antal säkerhetsåtgärder för att möta Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Genom att flytta gruppträning utomhus, erbjuda träning online och minska antalet deltagare på gruppträningsklasser, känner vi oss trygga med att åtgärderna ligger i linje med det nya direktivet, samtidigt som det bidrar till att våra medlemmar fått mer utrymme att träna på. 

SATS kommer fortsatt följa utvecklingen kring COVID-19 och står redo att fortsatt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

VILKA ÅTGÄRDER VIDTAR VI PÅ VÅRA CENTER?

 • Vi uppmanar alla att hålla avstånd. Vi har tagit fram stickers på golv och posters med riktlinjer, samt att vår personal håller extra koll på plats på våra center.
 • Vi har spärrat av skåp i våra omklädningsrum, spärrat av varannan cardiomaskin och tagit bort varannan sadel i cykelsalen för att göra det möjligt att hålla avstånd.
 • Om vi märker att det blir för mycket medlemmar på ett center kan vi komma att stänga av en del av centret tillfälligt, eller ett helt center under några timmar tills belastningen går ner.
 • På sats.se och i SATS-appen hittar du statistik över när det är minst folk på ditt center. Sök på ditt specifika center och scrolla ner på centersidan för att se statistiken.
 • Vi har stängt av ett antal vattenkranar för att minska smittspridningen.
 • Vi har ökat städfrekvensen och finjusterat städrutinerna på våra center för att säkra att du som medlem har en ren miljö att träna i. Vi kommer att rengöra både träningsutrustning och andra områden som ofta är i kontakt med händer (exempelvis dörrhandtag, kranar, tvålbehållare och bokningsstationer) mer frekvent. Vi rengör även extra i samband med gruppträningsklasser.
 • Vi har tydliga rutiner kring deltagarantal och anpassar därför antalet deltagare på våra gruppträningsklasser utifrån storlek på gruppträningssal och beroende på om klassen är utomhus eller inomhus. Vi utgår alltid från att du som deltagare ska kunna hålla säkert avstånd till andra under träningspasset, och vi överstiger aldrig Folkhälsomyndighetens rekommendation på max 50 deltagare. Om du vill veta mer om våra förhållningsregler vid specifika klasser, är du välkommen att fråga på plats på ditt center. 
 • Vi har kortare klasser pga. rengöring.
 • Handsprit finns tillgängligt på våra center.
 • Utvald träningsutrustning har tagits bort på grund av hygienskäl (bland annat boxningshandskar, yogautrustning, yogamattor, pulsband och stretchmattor).
 • Medlemmar behöver ta med en egen matta på klasser som kräver det.
 • Våra anställda som känner av sjukdomssymptom ska hålla sig hemma.
 • MiniSATS håller stängt tills vidare.
 • Våra Senior-klasser utgår tills vidare.

Vi öppnar dessutom upp alla medlemskap så att du som medlem har tillgång till alla våra träningscenter i din region (*ej Balance City och Åre). Det gör vi för att du ska slippa en extra resväg om ditt träningscenter ligger långt bort från hem eller arbete.

Hur gör vi träning tillgängligt utanför våra träningscenter?

Vi brinner för träning och hälsa och därför är det viktigt för oss att tillgängliggöra våra online-erbjudanden för alla våra medlemmar under denna speciella situation som råder just nu.

Vi har tagit fram en rad alternativ för att underlätta för hemmaträning, så att du kan träna där det passar dig. Vi erbjuder även flera olika ordinarie träningsklasser utomhus.

 • Vi har ett brett utbud av Online Training-klasser och träningsprogram för hemmaträning.
 • Ta del av vår Live Stream Training med livesända gruppträningsklasser som kan utföras där man befinner sig, utan redskap.
 • På ett flertal center hittar du utomhusklasser som Outdoor Running och Outdoor Crosstraining.
 • För dig som tränar med PT så finns det möjlighet att ta ditt PT-tillfälle utomhus. Ta kontakt med din PT för att boka in din utomhusträning.
 • Ta del av våra online-nyheter: PT-tillfällen, sjukgymnastkonsultationer och kostrådgivning över videolänk.

Vad ska du som medlem göra?

Vi ber dig respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

 • Har du sjukdomssymptom, även milda sådana, stanna hemma.
 • Har du varit sjuk så ber vi dig vänta två dagar extra innan du besöker våra träningscenter.
 • Om du känner dig frisk är du välkommen att besöka oss precis som vanligt! Men kom ihåg att god hygien är ännu viktigare än tidigare. Vi ber alla av hygienskäl städa efter sig och den träningsutrustning som man har använt.  
 • Tvätta händerna ofta och noggrant och peta dig inte i ansiktet, hosta och nysa i armvecket, var extra noga med att rengöra maskiner och redskap efter dig.
 • Om du har möjlighet att byta om och duscha hemma så uppmuntrar vi dig att göra det.

Har du frågor gällande ditt medlemskap?

Klicka här.