Bli medlem nu
Hitta gym
Medlemskap
  • Träning
    Gymträning
    Padel
    SATS Online
    Träningsprogram
    Övningar
  • Gruppträning
    Boka gruppträning
    SATS gruppträning
  • PT
    Personlig tränare
    Boot Camps
  • Fysioterapi
    MiniSATS
    Bastu
    SATS app
    Friskvård
  • Våra medlemmar
    PT-stories
    Intervjuer
    Historier
  • Träning och träningstips
    Styrketräning
    Motivation och mental träning
    Träning och menscykeln
    Gravidträning och hälsa
    Yoga och flexibilitet
    Konditionsträning
    Gå ner i vikt
    Bli vältränad
    Hemmaträning
    Kom igång
    Fysioterapi
  • Företagshälsovård
    Glad personal
  • Mat och hälsa
    Kost och näring
    Recept
Kundservice
Logga in
Bli medlem nuLogga in
  1. Mat och hälsa
  2. Recept
  3. Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

Proteinrik träningsmat! Morötterna i de ugnsrostade rotfrukterna är dessutom rika på antioxidanterna alfa- och betakaroten som motverkar de fria radikaler som bildas i högre utsträckning vid högintensiv träning.

SATS
SATS

Pass

Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

Rostade rotfrukter:

1 kg morötter

1 kg palsternackor

6 vitlöksklyftor

1 ½ msk färsk/torkad timjan

¾ tsk salt

1 ½ krm svartpeppar

4 msk rapsolja

Basilikayoghurt:

2 dl matyoghurt

½ kruka basilika

1 vitlöksklyfta

1 krm salt

½ krm svartpeppar

Baconinlindad kycklingfilé:

8 skivor bacon

800 g kycklingfilé

¾ krm svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Rostade rostfrukter:

 Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.

Basilikayoghurt:

Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Baconinlindad kycklingfilé:

 Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.

Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.

Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt

SATS

  • Det här är SATS
  • Företag
  • Jobba på SATS
  • Press
  • SATS Rewards
  • Investor Relations
  • WhistleBlower
  • Gym

Tjänster

  • Boka gruppträning
  • Gruppträning
  • Personlig tränare
  • Boot Camps
  • Övningar
  • Gymträning
  • Padel
  • SATS Online
  • Träningsprogram

Inspiration

  • Våra medlemmar
  • Träning och träningstips
  • Företagshälsovård
  • Mat och hälsa

Hjälp

  • Personuppgiftspolicy
  • Kontakta kundservice
  • Logga in
  • Villkor och regler
Copyright © SATS 2014 - 2025 • Så här hanterar vi cookies och personuppgifter.