Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

Proteinrik träningsmat! Morötterna i de ugnsrostade rotfrukterna är dessutom rika på antioxidanterna alfa- och betakaroten som motverkar de fria radikaler som bildas i högre utsträckning vid högintensiv träning.
SATS
Pass
Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

Rostade rotfrukter:

1 kg morötter

1 kg palsternackor

6 vitlöksklyftor

1 ½ msk färsk/torkad timjan

¾ tsk salt

1 ½ krm svartpeppar

4 msk rapsolja

Basilikayoghurt:

2 dl matyoghurt

½ kruka basilika

1 vitlöksklyfta

1 krm salt

½ krm svartpeppar

Baconinlindad kycklingfilé:

8 skivor bacon

800 g kycklingfilé

¾ krm svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Rostade rostfrukter:

 Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.

Basilikayoghurt:

Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Baconinlindad kycklingfilé:

 Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.

Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.