Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt
Ingredienser för 4 pers
Rostade rotfrukter:
1 kg morötter
1 kg palsternackor
6 vitlöksklyftor
1 ½ msk färsk/torkad timjan
¾ tsk salt
1 ½ krm svartpeppar
4 msk rapsolja
Basilikayoghurt:
2 dl matyoghurt
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Baconinlindad kycklingfilé:
8 skivor bacon
800 g kycklingfilé
¾ krm svartpeppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Rostade rostfrukter:
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.
Basilikayoghurt:
Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Baconinlindad kycklingfilé:
Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.
Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.