Du kan ta hjälp av våra sjukgymnaster både på plats på gymmet eller online genom videosamtal. Typiska problem att diskutera med en sjukgymnast kan vara akut smärta i rygg, nacke eller axel, smärta som uppstått i samband med träning eller långvarig smärta i muskler och leder.

Sjukgymnastik hos SATS

I många fall kan det vara fördelaktigt att kombinera manuella behandlingar på brits med träning samt råd och tips om hållningskorrektion och ergonomi, i andra fall fokus på aktiv träning. Detta bestäms utifrån sjukgymnastens rekommendationer och dina mål. Varje behandling anpassas naturligtvis efter individ, skada och kundens förutsättningar.

Vad händer under ett tillfälle hos sjukgymnast?

  • Noggrann kartläggning och utredning av aktuella frågor

  • Behandling – tekniker som stretching, mobilisering, ledmanipulation, massage och aktiva övningar anpassade efter din situation används

  • Du får rekommendationer för vidare behandling och träning – sjukgymnasten överväger om du kan gå direkt till något av våra träningserbjudanden eller om du behöver fler behandlingar av en sjukgymnast först.

  • Om du redan tränar med en personlig tränare kommer sjukgymnasten att samarbeta med din personliga tränare för bästa möjliga resultat.

  • Behandling – anpassad efter dina behov och din situation. Det kan till exempel vara manuell behandling och aktiva övningar.

  • Du får rekommendationer för vidare behandling och träning – och när du är redo för det flyttas rehabiliteringen från behandlingsrummet till träningsområdet.

Sjukgymnasten gör en bedömning av dina problem och du kommer sedan få svar på vad dina problem kan bero på och hur du går tillväga för att behandla dem. Din sjukgymnasttid bokar du via vår app eller länken nedan. Om du bokat ett videosamtal får du ett sms- eller mail med en länk för att ansluta till samtalet. Länken skickas ut ett par minuter innan samtalet.