Studier visar att fysisk aktivitet på 30 minuter om dagen kan minska risken att drabbas av cancer. Därför vill SATS, tillsammans med Rosa Bandet, uppmuntra fler till att börja träna och få in aktiva vanor i vardagen. SATS vill bidra genom att sprida kunskap och uppmuntra till regelbunden träning. Därför etablerar de ett antal aktiviteter som syftar till att göra träning mer tillgänglig för alla. Aktiviteterna bidrar till en bättre hälsa i samhället och till cancerforskningens arbete.

Ett samarbete för ökad hälsa

I oktober öppnar SATS upp sina gym med gruppträning för alla, bjuder på en månads gratis träning online med Mentra by SATS* och säljer rosa produkter i sin shop. För varje klassdeltagare på sina Rosa Klasser donerar de 10 kronor för varje deltagare och för att inspirera fler till att röra på sig uppmanar de till en Squat Challenge i sociala medier. 

Hur kommer samarbetet att se ut?

SATS kommer att bidra med ett antal olika insatser som syftar till ökad träning samt bidrag till cancerforskningens arbete. Genom att använda flera olika alternativ till aktivering hoppas de att ett stort antal medlemmar, och icke-medlemmar, kommer att uppleva ett intresse av att engagera sig.

Gruppträningsvecka öppen för alla SATS vill göra det möjligt för fler att upptäcka den glädje och de hälsofördelar som kommer med regelbunden träning. Därför öppnar SATS upp sin gruppträning på sina gym under en vecka i oktober och gör det enklare att komma igång med ett hälsosammare liv. 

Rosa Klasser Under oktober månad förvandlas de populära klasserna Bootylicious, ABSolution, Indoor Running till “pink edition”. För varje deltagare på klasserna donerar SATS 10 kronor till Cancerfonden.

Rosa produkter I samband med samarbetet med Rosa Bandet har SATS valt ut ett antal träningsprodukter som exempelvis vattenflaska, träningsstrumpor och proteinbars där de för varje såld produkt donerar 10 kronor till Cancerfonden. 

Squat Challenge För att inspirera och uppmuntra till den dagliga fysiska aktiviteten drar SATS även igång en Squat Challenge på sociala medier. Där uppmuntras medlemmar och icke-medlemmar att samla ihop vänner, familj eller kollegor för att träna till förmån av Rosa Bandet-kampanjen. För varje video som läggs upp med personer som kör knäböj, med hashtagen #satsmotcancer, donerar SATS 10 kr till Cancerfonden.

– För att minska risken för cancer rekommenderas 30 minuters medelintensiv fysisk aktivitet de flesta dagar i livet. Tillsammans med Rosa Bandet har vi tagit fram en mängd aktiviteter för att bidra till ökad kunskap om detta. Du bidrar med ditt engagemang och SATS bidrar genom att donera pengar till cancerforskningen. Alla kan delta och tillsammans gör vi skillnad, säger Linda-Li Cederroth, Country Manager för SATS Sverige.

*Giltigt för nya användare av Mentra by SATS.