Funktionen i fot, vad och underben är avgörande när vi förflyttar oss gående eller vid löpning. Vid en skada eller besvär i dessa regioner påverkas vår förmåga att förflytta oss självständigt. Kompensatoriskt ändras gångmönstret och belastningen av intilliggande leder som knäled, höftled och rygg. Rädsla och okunskap om orsaken till besvären leder ofta till en icke funktionell anpassning med förlängd besvärsperiod. En noggrann undersökning av en sjukgymnast med analys av undersökningsfynd relaterat till när och hur besvären yttrar sig är alltid befogat i dessa fall.

Känner du igen dig i någon eller flera av följande beskrivningar?

  • Smärta och stelhet i fotleden efter en kraftig fotledsvrickning?

  • Kvarvarande instabilitetskänsla med återkommande vrickningar efter en kraftig fotledsvrickning?

  • Smärta längs skenbenet - förvärras efter belastning särskilt löpning och hopp eller långa promenader?

  • Huggande smärta i vadmuskulaturen efter ett kraftigt frånskjut. Smärtan provoceras vid belastning och vaden känns kanske svullen och stel?

  • Smärta och stelhetskänsla i hälsenan. Värst på morgnarna innan du har kommit igång. Förvärras dagarna efter ett löppass, ett gruppträningspass eller en längre promenad?

  • Smärta i hålfot eller framtill under hälen vid vanlig promenad (plantar fasciit, hälsporre)?

  • Kanske har du opererats för eller har någon av följande diagnoser och behöver hjälp med anpassad träning; fotledsfraktur, stressfraktur i ett mellanfotsben, underbensfraktur, mb morton, hälseneruptur, plantar fasciit, artros, tibialis posteriorseneruptur, m.m?

Har du vrickat foten nyligen eller lider du av återkommande fotledsinstabilitet?

Genom tidig hjälp av en sjukgymnast på SATS minimerar du risken att utveckla sekundära problem och onödig oro. Välkommen till någon av våra terapeuter för diagnos, aktivitetsanpassning och rehabilitering.

Boka tid med en sjukgymnast för att få behandling

Boka tid