Hur ofta känner du dig lycklig?

Svaret är kanske ”inte tillräckligt ofta”? Du har säkert hört att träning frigör må-bra-hormoner (endorfiner) men det ger mycket mer än så! Kombinationen av fysisk aktivitet och känslan av att behärska något ger dig den energi du behöver för att klara av vardagsproblemen, såväl fysiskt som mentalt.
SATS
Pass
Företagshälsovård

Vi vet att kroppen är gjord för rörelse och arbete, inte stillasittande och vila. Om du tar hand om din kropp ger du dig själv bättre förutsättningar att leva det liv du vill leva. Dessutom mår du bättre, både fysiskt och mentalt. 

Enligt Helsedirektoratet i Norge finns det nämligen ett tydligt samband mellan fysisk aktivitet och livskvalitet. Detta framkommer även av den nordiska undersökningen Health & Happiness, som SATS genomfört med hjälp av marknadsföringsföretaget Opinion*. Undersökningen visar att SATS-medlemmar är mer nöjda, mindre deprimerade och oroar sig mindre än befolkningen i övrigt.

Sambandet mellan sinne och kropp 

Av undersökningen framkommer bland annat att SATS-medlemmar, som tränar regelbundet,  är lyckligare än andra som inte tränar. 

– Även om det kanske inte är medlemskapet i sig som gör dem lyckligare, så visar detta tydligt att träning är bra för både sinne och kropp, säger Marianne Orderud, marknadsdirektör hos SATS.  

– Vi fick också veta att våra medlemmar är mer fysiskt aktiva än andra rent allmänt. Det är ett bevis på att den som en gång har upptäckt glädjen med att träna har lättare att vara aktiv även i övrigt, säger hon. 

Många uppger att de tränar för att hålla sig i form, men Health & Happiness-undersökningen visar att det är minst lika viktigt att träna för att få mer energi och helt enkelt må bra.

Allt hänger ihop – när du känner dig bra i kroppen kan du göra det du vill, när du vill, och den frihetskänslan bidrar till att du känner dig lyckligare. 

Vad är lycka egentligen?

Men vad är denna så kallade lyckokänsla för något? Enligt undersökningen handlar det om att kunna leva ett mer bekymmersfritt liv för att rent allmänt må bra och vara på bra humör – något som ofta smittar av sig på andra områden. Därför är det inte så underligt att SATS-medlemmar upplever att de har bättre koll på livet än de som inte tränar!

Undersökningen visar att våra medlemmar är mer nöjda med privatekonomin och sin partner, och att de klarar av vardagens små och stora problem bättre än andra. De känner sig sällan trötta eller slitna, trivs på jobbet och kommer överens med både kollegor och chefer.

Summa summarum: Att träna är ett enkelt och effektivt sätt att råda bot såväl kroppsliga smärtor som negativa känslor och får oss att må bättre, både fysiskt och psykiskt.   

Hitta träningsglädjen hos oss

När vi på SATS utvecklar nya träningskoncept finns alltid både kropp och glädje med i bilden. Studier visar att gruppträning ökar motivationen och det har vi haft i tankarna när vi utvecklade våra senaste gruppträningsklasser: 

Cardio Energy är det ultimata konditionspasset och består av enkla och pulskrävande övningar. Du garanteras ett roligt och fartfyllt träningspass fyllt av energi, pumpande musik och svettiga utmaningar.

Body for Life kombinerar styrka och konditionsträning i gruppträning utan löpning och hopp, till medryckande musik. Passet passar perfekt för dig som just har börjat att träna eller vill ha ett träningspass med lite lägre intensitet. 

Pure Strength är styrketräning med tyngre vikter i gruppträningsformat. Passar dig som tränar styrketräning på gymmet, går på andra styrketräningspass eller för dig som vill ha en riktig utmaning, det ultimata styrketräningspasset helt enkelt!

Högintensiv intervallträning på cykelsadeln. Under passet alternerar vi korta och riktigt tuffa intervaller med perioder av aktiv vila. Här får du verkligen känna på mjölksyran! 

En extraordinär träningsupplevelse under ledning av inspirerande artister och underhållare. Den spektakulära ljusshowen och musiken ger dig känslan av att vara på en konsert. Lanseras på utvalda träningscenter i Stockholm (SATS Zenit och SATS Odenplan).

Kanske någon av dessa nyheter kan hjälpa dig att komma igång med träningen? Annars rekommenderar vi att du tar en titt på vårt stora träningsutbud. Vi har garanterat något som passar dig!

 

Om SATS

  • Nordens största träningsföretag, med 250 träningscenter

  • 700 000 medlemmar

  • Ca 10 000 anställda

  • Erbjuder ca 120 olika träningsklasser och specialutvecklade koncept

  • Egen utbildning och certifiering av personliga tränare och gruppträningsinstruktörer

  • SATS ingår i SATS Group som marknadsför varumärkena SATSELIXIA, SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA och METROPOLIS

SATS är Nordens största träningsföretag med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet. 

We will make the Nordic people healthier and happier!

*Undersökningen Health & Happiness Survey 2018 genomfördes i februari-mars 2018. Vi ställde frågor om träning och hälsa till en representativ grupp på 4 000 personer över 18 år i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt till 2 000 SATS-medlemmar i Sverige, Norge och Finland.