Havrevåfflor

Vi älskar våfflor! Testa detta recept på grova havrevåfflor som passar fint till helgfrukosten.
SATS
Pass
Mat och hälsa

INGREDIENSER (ca 8 våfflor):⁣

  • 100 g havregryn⁣

  • 50 g fullkornsmjöl⁣

  • 2 teskedar bakpulver⁣

  • 1 nypa salt⁣

  • 4 ägg⁣

  • 1-1.5 dl mjölk⁣

  • 1 matsked honung⁣

  • 150 g kvarg eller yoghurt ⁣

  • 1 matsked smält smör⁣

SÅ GÖR DU:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål

  2. Lägg sedan till mjölk, smör, ägg, kvarg och honung. 

  3. Vispa med elvisp eller väldigt hårt för att undvika klumpar i smeten. 

  4. Stek våfflorna i smör tills de blir gyllene. 

Toppa med valfria bär och någon god kvarg till.