Bli medlem här
Logga in
Hitta gym
  • Boka gruppträning
  • Gruppträning
  • Personlig tränare
  • Boot Camps
  • Övningar
  • SATS Online
  • Padel
  • Squash
  • Sjukgymnast
  • MiniSATS
  • Bastu på SATS gym
  • Träning
  • Företagshälsovård
  • Våra medlemmar
  • Mat och hälsa
Hjälp VÅRA MEDLEMSKAP

Purjolök- och fänkålssoppa med rostade hasselnötter

Omega-6, som finns rikligt i hasselnötterna i detta recept, har ”glömts bort” lite till förmån för omega-3. De två har många gemensamma gynnsamma effekter men omega-6 har kopplats starkare till minskat kolesterol och ökad muskeltillväxt.
SATS
SATS
Pass
Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

Purjolök- och fänkålssoppa:

2 stora fänkål

1 stor purjolök

3 msk olivolja till stekning

1 krm salt

1 krm svartpeppar

ca 8 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning

2 dl matlagningsgrädde

Garnering:

1 dl hasselnötter

Tillbehör:

3 skivor grovt bröd/ person

Så här gör du

Grovhacka fänkål och purjolök, fräs i olja i en stor kastrull i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vatten (så att fänkål och purjolök precis täcks) och buljongtärning. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

Grovhacka och torrosta hasselnötterna till garneringen.

Dra bort kastrullen från plattan och mixa soppan i en matberedare/blender. Tillsätt grädden och rör om.

Garnera soppan med torrostade hasselnötterna och servera med bröd.

  • Purjolök- och fänkålssoppa med rostade hasselnötter

SATS

  • Det här är SATS
  • Friskvård för företag
  • Jobba på SATS
  • Press
  • Om SATS Rewards
  • Investor Relations
  • WhistleBlower
  • Gym

Tjänster

  • Boka gruppträning
  • Gruppträning
  • Personlig tränare
  • Boot Camps
  • Sjukgymnast
  • Övningar
  • Padel
  • Squash

Inspiration

  • Träning
  • Företagshälsovård
  • Våra medlemmar
  • Mat och hälsa

Hjälp

  • Personuppgiftspolicy
  • Kontakta Medlemsservice
  • Logga in
  • Villkor och regler

Följ oss på sociala medier!

Copyright © SATS 2014 - 2023 • Så här hanterar vi cookies och personuppgifter.