Bli medlem nu
Hitta gym
Medlemskap
  • Gruppträning
    Boka gruppträning
    Gruppträning
    Boot Camps
  • Online
    SATS Online
    Övningar
  • Annat
    Personlig tränare
    Padel
    Squash
  • Fysioterapi
    MiniSATS
    SATS app
    Bastu
  • Träning
    Styrketräning
    Motivation och mental träning
    Träning och menscykeln
    Gravidträning och hälsa
    Yoga och flexibilitet
    Konditionsträning
    Gå ner i vikt
    Bli vältränad
    Hemmaträning
    Kom igång
    Sjukgymnastik
  • Mat och hälsa
    Kost och näring
    Recept
  • Företagshälsovård
    Smarta arbetsgivare
    Glad personal
  • Våra medlemmar
    PT-stories
    Intervjuer
    Historier
Kundservice
Logga in
Bli medlem nuLogga in

Solrosfröpanerad kycklingfilé med bönsallad

Bönor och frön ger denna näringstäta rätt ett mycket lågt GI. Ny forskning har dessutom kopplat de omättade fetterna i solrosfrön till minskad bukfetma.

SATS
SATS

Pass

Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

Solrospanerad kycklingfilé

:

900 g kycklingfilé

3 msk soja

1 ½ dl solroskärnor

2 tsk rapsolja till stekning

1 ½ krm svartpeppar

Citronyoghurt

:

Rivet skal från ½ ekologisk citron

½-1 vitlöksklyfta

2 dl matyoghurt

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Bönsallad

:

15 sparrisar (ca 300 g)

2 msk rapsolja till stekning

1 frp svarta bönor (230 g avrunnen vikt)

1 frp röda bönor (230 g avrunnen vikt)

1 påse italiensk salladsmix (70 g)

1 frp körsbärstomater (250 g)

½ gurka

1 msk rapsolja

Så här gör du

Solrospanerad kycklingfilé: Häll soja och solroskärnor på varsin tallrik. Halvera tjockleken på filéerna och vänd först kycklingen i soja, sedan i solrosfrön. Fräs kycklingen i rapsolja ca 3-4 minuter på låg-medelhög värme på varje sida så att den får lite färg och blir genomstekt (obs! solrosfrön bränns lätt så ha inte för hög värme). Krydda med svartpeppar.

Citronyoghurt: Rengör citronen noga (välj gärna ekologisk citron när du använder skalet). Riv ner det yttersta av citronskalet och vitlök i matyoghurten och smaka av med salt och peppar.

Bönsallad: Dela sparrisen i mindre bitar och fräs i rapsolja i ca 5 minuter. Skölj av bönorna, dela körsbärstomaterna på mitten och tärna gurkan. Blanda ingredienserna till salladen i en stor skål och ringla över lite rapsolja.

Servera den solrosfröpanerade kycklingfilén med bönsallad, citronyoghurt och grovt bröd.

SATS

  • Det här är SATS
  • Friskvård för företag
  • Jobba på SATS
  • Press
  • Om SATS Rewards
  • Investor Relations
  • WhistleBlower
  • Gym

Tjänster

  • Boka gruppträning
  • Gruppträning
  • Personlig tränare
  • Boot Camps
  • Övningar
  • Squash

Inspiration

  • Träning
  • Mat och hälsa
  • Företagshälsovård
  • Våra medlemmar

Hjälp

  • Personuppgiftspolicy
  • Kontakta kundservice
  • Logga in
  • Villkor och regler
Copyright © SATS 2014 - 2023 • Så här hanterar vi cookies och personuppgifter.