Vegetarisk lasagne med keso och pesto

Denna lasagne är en perfekt återhämtningsmiddag efter ett hårt träningspass eftersom den ger dig rätta mängder av både kolhydrater och protein.
SATS
Pass
Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

Tomatröra

:

1 gul lök

1 zucchini

1 msk rapsolja

1 msk basilika

1 krm salt

1 krm svartpeppar

500 g krossade tomater (spara ca 1 dl till toppingen)

Oströra

:

2 dl riven hushållsost (17 %) (spara 1 dl till toppingen)

750 g cottage cheese (4 %)

¾ dl pesto

1 msk rapsolja

400 g färska lasagneplattor

Topping

:

1 dl krossade tomater

100 g körsbärstomater

1 dl riven ost

1 tsk basilika

1 gurka

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Tomatröra: Finhacka lök och tärna zucchini. Fräs i rapsolja någon minut och tillsätt kryddor och krossade tomater.

Oströra: Grovriv ost och blanda med keso och pesto.

Ringla lite rapsolja i en ugnsform och lägg några lasagneplattor i botten. Varva tomatröra, oströra och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och toppa med krossade tomater, skivade körsbärstomater, riven ost och basilika. Låt stå i ugn i ca 20 min.

Servera lasagnen med tärnad gurka.