Effektiv träning med prformance!

Gillar du att ta ut dig rejält när du tränar? Prformance är ett unikt träningskoncept på SATS och finns med flera inriktningar, från olympiska lyft till högintensiv styrke- och konditionsträning. Är du nyfiken på hur Prformance Hi-Intensity går till? Följ med på ett pass!
SATS
Pass
Träning

Fem minuter kvar till start

På SATS Regeringsgatan i Stockholm sitter tränare Jimmy Englund på en trälåda och dinglar med benen. Han är välfriserad, vältatuerad och redo att sätta igång.

– Prformance är ett unikt träningskoncept som bara finns på SATS, förklarar Jimmy. Du tränar i små grupper med 16–20 deltagare och vi erbjuder olika typer av pass beroende på vad du vill åstadkomma med din träning.

Det finns exempelvis ett Prformance-pass där du under en timme tränar gymnastisk styrka med olympiska lyft. Är du ute efter en högintensiv träningsklass, där du tränar både muskeluthållighet och kondition, så är Prformance Hi-Intensity ett perfekt alternativ. Det är också en av Jimmys favoriter. 

– En av fördelarna för mig som tränare är att vi har mindre grupper. Det är ju bra även för deltagarna, eftersom jag som tränare då kan ge individuell feedback till alla som är med.

Maria Forsman i chock-lila träningskläder är också redo. Hon är en av dagens deltagare.

– Jag tycker Prformance ger variation i träningen. Det är bra att det finns olika typer av Prformance-pass och jag gillar även att alla slags människor deltar, säger hon.

Hennes blick flackar mot tränaren.

– I och med att man jobbar med sig själv, tror jag att detta funkar för alla, på alla nivåer. Men du, Prformance Hi-Intensity börjar strax!

Maria vänder sig om och går bort till resten av träningsgänget.

Vad är Prformance™?

Prformance™ är ett unikt träningskoncept som fokuserar på att plocka fram idrottaren i dig genom tre P - Power, Pace and Position.

Start

Gruppen på femton personer består av lite fler kvinnor än män, som nu samlas kring en tavla i den avgränsade Prformance-ytan. Jimmy skriver upp olika kombinationer av träningsövningar med röd tuschpenna: Armhävningar + knäböjningar. Plankan + krumstående. Längst ned skriver han "Vi får se".

Gruppen ställer sig i en cirkel kring Jimmy och nu måste han ta till sin mer militanta stämma. Medan deltagarna hoppar, gör knäböjningar och armhävningar, ropar Jimmy:

– Upp! Ner! Hååååll! Håååll!

Deltagarna verkar för tillfället relativt oberörda, även om övningarna ser jobbiga ut.

– Ni är ju jätteduktiga! ropar Jimmy.

Halvvägs

30 minuter senare är deltagarnas träningskläder blöta av svett. Det närmar sig slutet av en övningsserie där man växlar mellan smärtpositionen plankan och en form av stationär situp med benen i vädret som får deltagarna att se ut som om de mimar ordet «banan». Alla ser ut som om de håller på att ge upp. På väggen räknar en klocka med röda digitala siffror ner tiden, och Jimmy ropar i takt:

– Tio! Nio! Åtta! Kom igen nu. Tre! Två! Och så gör vi burpees, upp med er!

Och gruppen studsar upp med en gång och gör upphopp som om träningspasset just hade börjat. Det verkar som om träningsfilosofin är: "Töm en muskelgrupp helt och hållet, så får du en ny.”

Sista minutrarna

De sista tre minuterna kan deltagarna vara glada över att passet snart är avklarat. Nu är det många ansträngda ansikten i ringen.

– Sista armhävningarna nu, kom igen! Tio! Nio! ropar Jimmy.

Det tar avsevärt längre tid för deltagarna att ta sig till utgångspositionen nu. De rör sig som en samling slöfockar på golvet.

–Tre! Två! Ett!

Så är passet över.

Eller är det? Efter träningen vill Jimmy att alla samlas kring tavlan igen. Han pekar på meningen "Vi får se" som han skrev upp för en timme sedan.

– Är ni klara för en ny runda burpees? frågar han. Och så är det ner på golvet igen som gäller.

Är du nyfiken på hur du kan bli vältränad och få definierade muskler? Vi har gjort det enkelt och samlat våra träningserbjudanden här för dig som vill vältränad.