Rolig och effektiv sommarträning

Sommaren är här! Och den här fantastiska årstiden lämpar sig perfekt för att träna hela kroppen. Här kommer fyra roliga och effektiva övningar som du kan göra både inomhus och utomhus.
Idris Aura
Pass
Träning

1. Korta spurter

Spring en kort sträcka på 60 meter så snabbt som du kan, fyra till fem gånger, med en kort vila mellan varje. Arbeta med accelerationshastigheten och en korrekt löpteknik.

2. Roterande planka med långsamma mountain climbers.

Börja i plankan och rotera sedan knäet inåt mot motsatt armbåge. 

3. Långa hopp

Försök att hoppa så långt som möjligt utifrån startpunkten. För att variera kan du också testa att hoppa upp på en låda eller trapp.

4. Knäböj

Det här är en välkänd och extremt effektiv övning. Försök att komma ner så djupt som möjligt och lägg också på rejält med vikter för maximal effekt.

Ökad fettförbränning

För att få en ökad anabol respons och därmed också fettförbränning, välj ut övningar som involverar flera, olika muskelgrupper. Utför tre till fyra set med sex till åtta repetitioner och se till att lyfta tunga vikter.  

För att undvika skador är det bra att du känner till dina egna begränsningar och din fysiska kapacitet när du utför övningarna. Du kan själv anpassa träningen med hjälp av:

  • rätt tempo

  • intensitet

  • träningens längd

I kombination med en bra kosthållning, kommer den här typen av träning göra att du går ner i vikt och bygger upp nya muskelfibrer. Kör hårt!

Vill du lära dig mer om viktnedgång och träning? Se vårt utbud här.