5 tips som tar dig till gymmet

Har du svårt för att ta det där steget till gymmet? Tar det emot efter en lång dag på jobbet, eller på morgonen? Här kommer tipsen för att hitta motivationen.
Anna Kähler
Pass
Träning

1. Planera veckan runt din träning

Tipset som lägger grunden för allt, planering. Planera din träning för veckan och planera därefter in dina aktiviteter runt träningen. Var realistisk i ditt planerande - vet du med dig att du har som mest energi på morgonen, planera in ditt pass då. Eller tränar du bäst på sena kvällar? Planera in ditt träningspass då. Håll dig till veckans plan, för att få kvalité på din träning men också för att kunna njuta av annat.

2. Handla något hälsosamt och gott att äta

Mat och träning går hand i hand. Man blir mer motiverad till att träna när man äter bra och näringsrik mat. Dessutom ökar energin och det är lättare att prestera bättre. Förbered därför hälsosamma och goda mellanmål som du kan äta både innan och efter träning. Boosta din kropp med frukter, bär och grönsaker.

3. Boka in träningspass

Boka in dina pass innan veckan startar, på appen eller på hemsidan. Boka ett pass som du aldrig har tränat, som du gärna vill testa. Gå till träningen tillsammans med en kompis så ni kan peppa varandra. Eller boka ett pass som du vet att du älskar och brukar få energi av. Att boka in ett träningspass ger dig en bra struktur på veckan och dessutom är det väldigt smidigt att låta en instruktör guida dig genom passet!

Gruppträning på SATS

Gör din träning mer effektiv genom att träna i grupp! Vi har mängder av pass med instruktörer som inspirerar och motiverar dig att prestera på topp.

4. Lägg fram eller ta med dig dina träningskläder

Att ha träningskläderna redo är en liten detalj som kan underlätta för att ta steget till gymmet. Lägg fram träningskläderna dagen innan om du ska träna på morgonen, eller innan du lämnar hemmet, om du planerar att mellanlanda hemma innan gymmet. Eller varför inte bära med dig träningskläderna under dagen och åka direkt till gymmet? 

5. Se fram mot bra musik eller en podcast

Sätt på dig hörlurarna och gå in i din egen värld under träningspasset. Lägg upp en bra spellista med låtar som gör dig peppad och sätt på den redan innan du går till gymmet, för att hitta energi. Det finns också många bra podcasts att lyssna på under gympasset, om du hellre föredrar det. 

Vad vill du uppnå med din träning på gymmet? Klicka här för att få inspiration.