7 smarta anledningar till att du ska börja träna i grupp

Har du tröttnat på att träna ensam? Då kan gruppträning vara något för dig. Att träna tillsammans med andra är inte bara kul, socialt och effektivt. Det får dig också att känna dig mer motiverad inför att träna regelbundet.
SATS
Pass
Träning

Här är sju anledningar till att du ska börja träna i grupp.

1. Du känner dig mer motiverad att träna regelbundet

En studie som gjordes vid Penn State University år 2015 visar att gruppträning är den bästa träningsformen för kropp och psyke. I studien deltog 25 personer som alla levde ett stillasittande liv. Under 30 veckor fick de i uppdrag att träna gruppträning flera gånger i veckan. Resultatet visar att 20 av de 25 deltagarna fullföljde samtliga pass, fick lägre fettprocent och kolesterolnivåer samt bättre självkänsla. Och kanske det bästa av allt: Deltagarna fortsatte att träna regelbundet även efter studiens slut.

2. Det är säkert för kroppen

Under ett gruppträningspass behöver du inte oroa dig för att du ska göra dig illa eller utöva övningarna fel på ett sätt som skadar kroppen. Instruktörerna som håller i passet finns där för att hjälpa dig att utföra tekniken rätt.

3. Du behöver inte vara ett proffs

Känns tanken på att göra fel under ett gruppträningspass skrämmande? Lugn, bara lugn. Gruppträning handlar om gemenskap och är till för alla – nybörjare som träningsvana. På SATS är gruppträningspassen utformade så att människor med olika träningsbakgrund kan delta tillsammans.

4. Du får bättre kondition

Du har nytta av att ha bra kondition på flera sätt och vis. När du vill uppnå ett visst träningsresultat eller siktar på att ta trapporna i stället för hissen, till exempel. Dessutom är den goda konditionen en investering i din framtid och minskar risken för olika sjukdomar. Att regelbundet gå på gruppträningspass kommer att ge dig bättre kondition! Den laganda som uppstår kommer få dig att känna dig mer motiverad att ge det där lilla extra under passet.

5. Du får inspiration

Vem har sagt att de övningar som görs på gruppträningen inte kan användas när du tränar ensam? När du går på gruppträningspass möter du ett flertal olika instruktörer som alla bjuder på många olika typer av övningar. Du blir inspirerad och hittar nya träningsformer att tillämpa på andra ställen än just gymmet.

6. Du får ut maximalt av ditt träningspass

Under ett gruppträningspass kan du vara säker på att du får ut det du vill ha av ditt träningspass, oavsett om det handlar om att bygga muskler eller uppnå bättre kondition. Professionella instruktörer tar dig genom hela passet som är utformade för att ge maximal effekt.

7. Du kan välja mellan flera olika pass

När du väl fått upp ögonen för hur roligt det är med gruppträning kommer du också att upptäcka att det finns ett flertal olika pass att välja mellan – med allt från lugna och mediterande klasser till pulshöjande aktiviteter som sätter fart på flåset. Det är bara att välja och vraka!

Säker och effektiv träning på SATS

SATS erbjuder gruppträningspass som passar alla – både nybörjare och erfarna personer som gått på samma pass under flera års tid. För den som önskar en lite mjukare start finns lugnare pass, däribland Yoga Flow.

För SATS är det viktigt att medlemmarna känner sig trygga med att träningen är både säker och effektiv och att träningen bygger på vetenskapen om hur exempelvis muskelgrupper och rörelsemönster fungerar.

ETT URVAL AV SATS HÄRLIGA GRUPPTRÄNINGSPASS

ABSolution

Ett riktigt tufft corepass som utmanar dig att utföra nya och spännande övningar under 30 minuter. Passet är högintensivt och syftar till att ge dig en stark coremuskulatur. Starka coremuskler gör dig inte bara starkare i gymmet utan hjälper också till att minska risken för smärta i rygg och nacke.

Ashtanga Yoga

Passar dig som vill ha grundlig yogaträning i en dynamisk takt. Du ökar din styrka, uthållighet och flexibilitet. Passet avslutas med en djup och behaglig avkoppling.

Body for Life

Ett enkelt och hyfsat lågintensivt pass som passar bra för dig som precis börjat träna. Kroppen ska fungera livet ut och det är med tanke på det som SATS skapat detta träningspass. Här kombineras styrka och kondition till medryckande musik. Passar extra bra för dig som inte vill eller kan hoppa eller springa.

BODYJAM™

Tycker du om att dansa? Då är det här träningen för dig. Les Mills BODYJAM™ är en pulshöjande dansklass som sätter fart på både konditionen, stegen, koordinationen och kreativiteten. Ny musik och koreografi släpps var tredje månad.

BODYPUMP™

Ett träningspass som älskas av människor världen över. Under en timmes tid får din kropp en ordentlig boost. Charmen? Det är enkelt att hänga med i styrketräningsövningarna. Dessutom märker du snabbt av resultat. Här varvas klassiska övningar som armhävningar, knäböj och militärpress.

Bootylicious

Ett högintensivt 30-minuterspass som passar dig som vill få fastare lår, rumpa och mage. Även hjärtat och lungorna får sig ett ordentligt träningspass. Perfekt för dig som har ont om tid men ändå vill få ut maximalt av ditt träningspass.

Box

Ett gruppträningspass för dig som tycker om att boxas – eller som är sugen på att börja. Här lär du dig grunderna för boxning och får lära dig varför rörelserna ser ut som de gör. Slag, sparkar och kondition varvas under denna intensiva timme. Passet passar alla.

Indoor running

Perfekt för dig som tycker om att springa på löpband men vill göra det i en form du kanske inte är så van vid, nämligen tillsammans med andra. Visst kan du springa i din egen takt men en instruktör kommer att pusha och peppa dig att ta i lite hårdare. Löparpassen finns i olika varianter men det är du som bestämmer farten.