Mot alla odds

Hjärntumören satt illa till och operationen satte spår för all framtid. Men med sin energi och passion för barnbarn, resor och blåbärsskogen så finns det inget som kunde hejda Gundega från att träna - och leva ett innehållsrikt liv, än idag.
Erica Matton
Pass
Träning

Det var den 8 januari 2007 som det skulle visa sig att även lite träning kan rädda liv. Gundegas snabba återhämtning var extraordinär och förklaringen var enligt läkaren den goda konditionen. Så som hon tränade tidigare är inget i jämförelse med frekvensen hon håller idag. Med facit i hand. Men allt går i vågor. Livets dynamik, ebb och flod. Så efter en tid med lägre motivation bestämde sig Gundega vid årsskiftet för att ta nya tag. Med smarta och tidsbestämda mål fick hon flyt.

Mot alla odds!

Idag lider Gundega av bland annat kronisk förlamning i höger sida av huvudet vilket medför syn- och hörselproblem samt ett rubbat balanssinne. Utöver detta tillkännages artros i nacke, ryggrad, händer och höft. Det kräver mental styrka utan dess like för att hålla igång. Det kräver en tillit till att en stark kropp segrar. Så vi satte oss ner och komponerade ett träningsprogram med fokus på den funktionella styrkan, för en funktionsduglig kropp, som hon tillsammans med mindre vitt socker har följt sedan 23 januari. Och Gundega har överträffat sig själv.

Vilka resultat!

Det är inte bara skärpet som visar på Gundegas framgång. Midjemåttet har minskat med 18 centimeter -  på bara tre månader! Och det visar sig nu att förra årets misslyckade inköp, av "korvskinnsklänning", idag sitter luftigt och ledigt. Den "lilla svarta" får alltså följa med på solsemestern.

Träna med PT

En personlig tränare hjälper dig med din träning oavsett mål och träningserfarenhet. Få ut maximalt av din träning!

Gundegas hemlighet är röra på sig varje dag. Att promenera till jobbet och träna på det lokala gymmet utefter vår plan tre gånger i veckan. Utöver detta följer stavarna med ut i skogen för 60-90 minuters promenad 3-4 dagar i veckan. En minskning av det tillsatta sockret i dryck och viss mat gjorde också skillnad. 


Midjemåttet har minskat med 18 centimeter - på tre månader!


För Gundega väntar nu en härlig solsemester i Spanien med barn och barnbarn. Mysiga Almunecar bjuder på kuperade promenader och svettiga backar. Något hon är förberedd för, så gåstavarna följer med i bagaget. För inget kan stoppa en överlevare!