Så håller du formen i sommar

Drömmen om att hinna träna under semestern kan gå i uppfyllelse lättare än du tror. Och för att kunna njuta fullt av en oplanerad semester krävs faktiskt en plan. Men hör här – fem enkla knep!
Erica Matton
Pass
Träning

När du tror att du har all tid i världen så slingrar sig minuterna ändå obemärkt förbi. Du hade tänkt träna, men så blev det ändå inte så. Igen. Känner du igen dig?

Det krävs bara ett genomtänkt upplägg för att sedan, med en riktigt go känsla i kropp och knopp, kunna slänga sig i hängmattan och njuta ännu mer av din andra favoritsyssla. Då kan vi vinna över den tveksamma motivationen. Efter ett avklarat snabbpass kan du släppa tanken på träning och klappa dig själv på axeln. Ofta lägger vi ner mer tid på att tänka på vad vi borde göra än att vi faktiskt bara gör det, inte sant?

  1. Bestäm dig redan innan semestern för vilken tid du är beredd att lägga på att hålla formen. Sätt ett rimligt mål som du sedan kan överträffa istället – för bonusträning smakar bättre än misslyckande!

  2. Inför varje tveksamt träningspass ställ dig frågan ”Varför skulle jag träna?”. En snabb situationsanalys kan vara till hjälp under slöa dagar. Vad kommer det innebära om du låter bli? Vad kommer det innebära om du bara gör det istället för att tänka mer på det?

  3. Slå två flugor i en smäll! Satsa på högintensiv och effektiv träning med helkroppsövningar för att både hjärtat och muskler ska utvecklas. Exempel på effektiva intervaller är Tabata och backintervaller: Spring upp, jogga ner x 10. Addera överkroppsövningarna dips och chins för att säkerställa att du engagerat hela kroppen. Med hjälp av en träningskompis som håller benen kan vem som helst göra överkroppsövningarna på ett utegym.  

  4. Var schysst mot dig själv och sänk kraven. Det är kanske inte under semestern som du slår rekord? Men förlora inte det du så hårt jobbat upp. Det är din dyrbara tid och kraft du har investerat. 

  5. Ta hjälp för att få ett välkomponerat program utifrån dina önskningar. Vill du bli starkare, lättare i kroppen, rörligare eller dylikt? Använd en PT som bollplank.

Pröva och se hur du mår om du inte pausar från att må bra. För det var väl därför du började träna?

Vill du bli stark, toppa konditionen eller varva ner? Oavsett anledning har vi det du behöver för att få ut det du vill av din träning. Se vårt utbud här.