Vi måste ha drömmar – annars lever vi bara

Drömmar och mål är meningen med livet. Dina drömmar är de som kan ta dig igenom de värsta svårigheterna. Drömmar är de som får dig att fortsätta framåt. Målen du har kan ingen ta ifrån dig – vad de än tar ifrån dig annars.
Peter Rotstam
Pass
Träning

Vi behöver ha något som driver oss, en tydlig känsla av att vi arbetar för egen sak. För att utvecklas i den riktning du vill behöver du veta vad det är du vill. Det låter kanske självklart, men inte allt för sällan hör man människor prata om "gamla" drömmar, andras förväntade drömmar på en själv, eller drömmar som inte ens lockar längre. Att komma till insikt med det, är för många omvälvande.

Många av oss har drömmar som vi skulle vilja uppfylla. Vi vill att vissa saker ska hända i framtiden. Men är din dröm verkligen förankrad i dig? Vill du verkligen få den uppfylld? Låt oss säga att du drömmer om att flytta till landet. Om du plötsligt en dag faktiskt skulle få möjligheten att göra det, skulle du förverkliga din dröm då, eller skulle du fega ur? 

Kommer du ihåg den där personen som aldrig vågade ta några risker? Nej, det gör ingen annan heller.

Din tid är utmätt. Ja, så hårt är det.

De flesta människor får ungefär 30 000 dagar och tid är inte en förnyelsebar resurs. Om du ska få ut det du vill av livet är det dags att göra något åt det idag.

Om du frågar någon vad han skulle göra om han hade tjugo miljoner skulle de flesta göra något helt annat än de gör idag. Livet är för kort för att pengar ständigt ska vara ett hinder. Ditt mål, din dröm måste vara att svara ”exakt det jag gör nu” om någon frågar dig vad du skulle göra om du hade tjugo miljoner kronor.

När du är död och borta – vilka skäl finns det för andra att prata om ditt liv då? Levde du som en fegis som aldrig gjorde något spännande eller finns det historier om dig som kommer att leva för alltid?

Hur gör du då för att förverkliga dina drömmar?

  • Avdramatisera drömmen och sluta se den som osannolik eller omöjlig. Se den istället som en fullt möjlig händelse som kommer att inträffa när du har gjort vad som krävs.

  • Ställ in dig på att det kommer att ta tid och krävas arbete och engagemang från din sida. Drömmar som slår in gör det ytterst sällan av sig själv som en blixt från en klar himmel, utan som regel efter målmedvetet arbete under en längre tid.

  • Se dig gärna omkring för inspiration, människor som enligt dig har lyckats, vad har de gjort för att komma dit? Ofta ligger det mycket engagemang och arbete bakom det som ser ut som slumpen eller ren tur.

  • Gör kontinuerligt små förändringar i din vardag som alla leder mot dina drömmar. Tänk dig gärna vägen mot dina drömmar som en jorden runt-resa i olika etapper. Att tänka på hela sträckan på en gång är avskräckande, men att tänka på en liten etapp i taget gör att det känns möjligt. För varje ny etapp du lägger bakom dig vinner du nya kunskaper och insikter som gör att du kan genomföra fler förändringar i din vardag som leder dig längre fram mot drömmen.

Det vanligaste misstaget folk gör när de försöker förverkliga sina drömmar är att glömma bort att de faktiskt redan har förverkligat en hel del saker. Livet de befinner sig i just nu är ett resultat av vad de har förverkligat. En annan sak är att många låser sig vid att de behöver pengar för att förverkliga sin dröm men ofta är det de rätta kontakterna som är nyckeln.

Den som har en dröm att jaga har tillräckligt mycket spännande att göra. Den som inte har en dröm kommer alltid att ha en stor outtalad önskan om något annat – och sedan dör man.

Har du ett träningsmål du vill nå? Boka nästa gruppsträningspass redan idag!