Här är: Ida Redig

Hur beskriver man bäst artisten Ida Redig? ’Redig’ är det ord som först kommer till mig. Skinn på näsan. Jävlar anamma. Målinriktad, driven och ambitiös. Det är förmodligen dessa karaktärsdrag som fått den älvlika stjärnan från Göteborg att bli den framgångsrika artist och entreprenör som hon är idag. Vi fick turen att träffa henne under ett av hennes många träningspass på SATS Spårvagnshallarna i Stockholm.
SATS
Pass
Våra medlemmar

Kort om:

Namn: Ida Redig

Född: 1987

Hemstad: Göteborg

Yrke: Artist och entreprenör

Medlem: Av och till sedan 2010

Tränar: Löpning och med PT

Hej Ida! Har du alltid träningsväskan packad?

Ja, faktiskt. Det bästa med att vara medlem på SATS är att jag kan träna nästan överallt. Jag tar alla chanser jag kan få, så träningskläderna finns alltid med även när jag reser i jobbet.

När blev musiken ett yrke för dig? 2009 var året jag vågade släppa allt för att satsade på musiken. Jag jobbade i en klädbutik i Göteborg och skrev låtar på fritiden, men när jag inte fick min ledighetsansökan godkänd för att åka till Australien i tre veckor, sa jag upp mig och bestämde mig för att följa mina drömma. Sagt och gjort. När jag kom tillbaka skrev jag färdigt musiken till mitt första album som jag släppte 2010. Efter det byggde jag en egen studio i en gammal veterinärklinik på 165 kvm. Jag kunde egentligen ingenting om musikteknik men jag ville inte vara beroende av andra och jag lärde mig snabbt. Kan andra så kan jag. När upptäckte du träningen? Som liten valde jag musiken framför träningen. Trots att jag var snabbast på skolan i 100-meter löpning och tyckte att friidrott var kul, så var det pianot som jag fastnade för och som jag ägnade min tid åt. Det var tack vare en kompis till mig som tränade mycket som gjorde att jag som 20-åring upptäckte träning, framför allt löpning. Då började jag springa midnattsloppet och gick igång på själva tävlingsmomentet. Men det var först som jag blev medlem på SATS som jag började träna regelbundet och förstått att jag måste ha träning i mitt liv för att må bra.

Du tränar med en av våra PTs? Vad tycker du om det? Det bästa med att ha en PT är att jag vid varje träningspass tvingas att nå min maxgräns. Jag pushar mig själv så mycket längre än jag klarar av att göra på egen hand och får på sätt ut maximalt av min träning. Min PT Alice får mig att se mina styrkor likväl som mina svagheter och bygger träningsprogram därefter som jag även kan följa på egen hand. För mig som ofta har ont om tid är det perfekt – nu springer jag in på gymmet, kör mitt pass som jag vet är skräddarsytt efter mig och springer ut igen. Perfekt. Vad betyder träning för dig som artist? Utan träning skulle jag inte kunna leverera som artist. Jag måste klara av att dansa, sjunga och få igång publiken i en timme utan att begränsas av att vara otränad. Om jag inte har bra kondition kan jag inte prestera på topp. Jag vill vara stark. Jag vill orka. Jag vill ta hand om min kropp för att vara mitt bästa jag – både fysiskt och psykiskt. Vilken träning skulle du inte kunna vara utan? Löpning och styrketräning. Och squats!

Jag har hört att du sprungit Brooklyn halvmara. Berätta! Ja, det har jag! Det var i maj förra året. Det var grymt! Jag glömmer aldrig den sista långa, raka, breda vägen genom Brooklyn som tusentals människor sprang under total tystnad, med undantag för alla klapprande springskor. Inte en enda åskådare. Inga hejarop. Psyket sattes verkligen på prov. Jag hade planerat att spurta in i mål men jag kunde inte öka takten, jag var helt slutkörd. Hur gick det för dig? Bra! Mitt mål var att springa under två timmar och det var en obeskrivligt underbar känsla att kämpa så hårt och nå mitt mål på 1.59. Jag tog hjälp av en löpcoach och min PT på SATS som fick mig att hela tiden utmana mig själv för att bli bättre. I år siktar jag på att springa på tiden 1.50. Har du mål inom musiken också? Ja, jag jobbar alltid efter mål i allt jag gör. Just nu jobbar jag på nya svenska låtar som kommer under året, har singelsläpp på alla hjärtans dag och en hel del ny engelsk musik som jag kommer släppa under mitt pseudonym The Strongest Man Who Ever Lived. Det kommer mycket nytt och jag kommer satsa på att släppa många låtar och ofta! Lycka till, vi tycker du är grym! Tack!