Jag tränar för en gladare vardag

Träning är bra för vår fysiska och psykiska hälsa. Det vet vi. Att träning dessutom gör mirakel för sömnen och ger oss energin vi behöver i vardagen är ytterligare fördelar. Samtidigt kan det vara svårt att komma igång - och fortsätta - med våra nya, goda vanor. Vi tog oss ett snack med medlemmen Louise Tennevall för att höra vad det är som driver henne och hur hon gör för att hålla sig till sin träningsplan.
SATS
Pass
Våra medlemmar

Hej! Vem är du?

– Jag heter Louise Tennevall, jag är 22 år gammal, och jag jobbar heltid på ett företag som heter Global Retail som äger G-Star-butikerna i Sverige.

Louise hartränat på SATS sedan sommaren 2016, mestadels på Kompassen i Göteborg. Hon tog tag i träningen mer rejält i samband med att hon bytte jobb och fick då upp ögonen för gruppträningspass.

– Det var roligt att få träna tillsammans med vänner och så har jag även fått lära känna nya härliga, människor som delar samma intresse som jag.

Något som också var roligt var när hon började se resultaten av träningen.


Folk berättade för mig att det syns att jag tränar. Det gav en motivation som gjorde det självklart att fortsätta med samma livsstil som jag hade påbörjat och idag trivs jag jättebra med det, säger Louise.


STYRKETRÄNING OCH BOX

Nu till våren ska hon se till att satsa på styrketräning och få mer kunskap om det. Utöver passen förstås där bland annat Kettlebell, GRIT och box hör till favoriterna.

– Kompassens boxpass är grymt. Jag som tidigare har tränat thaiboxning har hittat tillbaka till det och kommer förmodligen plocka upp det igen till hösten tack vare det passet.

VARFÖR TRÄNAR DU?

– Jag tränar för att jag mår bra av det. Mitt humör är mer kontrollerat och jag känner mig otroligt mycket gladare. Jag har även märkt är att jag sover väldigt bra nätterna. Detta är så klart kopplat till min vardag.

HUR BIDRAR DIN TRÄNING TILL ATT DU ORKAR MER I VARDAGEN?

– Jag försöker för det mesta göra någon aktivitet på morgonen, vare sig det är cykling eller yoga. Min kropp svarar väldigt bra när jag väcker den på det här sättet. Jag kommer pigg till jobbet och är full av energi. Annars kan jag uppleva att man inte riktigt helt har vaknat när man kommer till jobbet. Så ni som tycker att det är lite tidigt att ställa klockan på 05.30 – testa det åtminstone en gång. Men jag medger att det inte är något för alla, vi alla är olika.

HAR DU NÅGRA BRA TIPS PÅ HUR MAN KOMMER IGÅNG MED TRÄNINGEN?

– Mitt tips är att inte sätta för höga mål. Annars slutar det bara med att man tycker det är tråkigt och att man kanske inte märker resultat så fort som man vill.

Hon menar att det är lätt att skapa en inre stress för att hinna med alla pass vilket lätt leder till besvikelse.


Försök istället att hitta din egen träningsform som du själv mår bra av och tycker är rolig. Då vet du att det blir av!