Månadens medlem: Alexandra Wiseman

Alexandra Wiseman lever upp till sitt efternamn. I samma stund som hon satte ner flyttkartongerna i nya Stockholmslyan blev hon medlem på SATS. Nyligen har hon också börjat träna Build’n Burn. Grattis Alexandra - du är Månadens medlem!
SATS
Pass
Våra medlemmar

Kort om

Namn:

Alexandra Wiseman

Ålder:

25 år

Bor:

Stockholm

Jobbar:

Account Executive på Funnel.io

Träningscenter:

SATS Sportpalatset & SATS Torsplan

Tränar helst:

Build'n Burn

Medlem på SATS sedan:

2012

Alexandra Wiseman är 25 år. Trots sin unga ålder är fullkomligt lyser hon av ambition, driv och disciplin - egenskaper som kommer lika väl till pass på jobbet som de gör på gymmet.

- Jag är fullt fokuserad på jobb och karriär, men har också ett brinnande intresse för personlig utveckling, träning och hälsa, säger hon på charmig skånska.

När hon inte jobbar eller tränar så vill hon mest hänga med sina vänner, käka middagar, resa och dricka vin. Men med långa arbetsdagar och träning fem till sju dagar i veckan så kan man fråga sig hur mycket annat hon hinner med egentligen?

- Jag har mycket energi, är sprallig och nyfiken så hinner med det mesta som jag vill hinna med. Om det är något som måste prioriteras ner så är det städning av lägenheten, haha!

”EFTER BUILD’N BURN ÄR JAG HELT SLUT”

Vilken träningsform är din favorit? Jag tränar helst högintensiv träning, gärna Build’n Burn eller med min PT Julia på SATS Sportpalatset. Med min PT har fokus just gått från att träna ben och säte med många knäböj, marklyft och utfall, till högintensiv träning och förbränning även där.

När vi snackar vidare om SATS nya träningskoncept, Build’n Burn, är det tydligt att det är på pricken den träning som Alexandra är ute efter och superlativen är hon generös med.

- Det bästa med Build’n Burn är att det är varierad, högintensiv och tidseffektiv träning med väldigt mycket förbränning. Efter passet är jag helt slut. Vare sig det är styrke- eller konditionsträning så blir jag pushad till max utifrån mina förutsättningar. 

Den nära kontakten med coacherna som leder Build'n Burn-passen är också uppskattad.

- De är jätteproffsiga och ser till att jag hela tiden utmanar mig att ta ett steg längre i min träning. Den kontakten och uppföljningen du får av coachen får man inte på andra pass. Det gör att du ger mer, får bättre effekt och synliga resultat.

Vem skulle du rekommendera att träna Build’n Burn?

ALLA! Ett Build’n Burn-pass i veckan skulle passa alla, vare sig du gillar att utmana dig själv och pusha dina gränser eller om du behöver någon annan som gör det åt dig. Jag tror att de allra flesta skulle må bra av att låta pulsen närma sig max någon gång under veckan. Build’n Burn är komplett träningspass som passar minst lika bra som komplementet till annan träning.

Tydliga resultat på kort tid

Sedan Alexandra har börjat träna mer högintensiv träning har resultaten inte låtit vänta på sig.

- Den största förändringen är att jag fokuserat mer på högintensiv träning i mina egna pass samt kompletterat med Build’n Burn. Sedan jag mätte mig för ett halvår sedan har jag förlorat fem centimeter runt armarna och sex centimeter runt midjan. Jag ser och känner att jag har tappat i fettprocent. Utöver det har jag förbättrat min kondition och uthållighet. Med bara några veckors Build'n Burn orkar jag betydlig mer på passen nu än jag gjorde när jag började.

Hur tycker du att det personliga pulsbandet och uppföljningen fungerar?

Det är jättebra - framför allt påverkar pulsbandet det mentala. I och med att jag hela tiden ser på skärmen var jag ligger i puls och vet var jag borde ligga så pushar jag mig själv under hela passet. Efteråt är det spännande att se hur många kalorier jag har bränt och kunna se under vilken del av passet jag jobbade mest effektivt. Senast så avslöjades jag med att inte ha tränat lika intensivt den första halvan som den sista, haha!  

”Träning ger mig njutning och återhämtning”

För många är träning ett nödvändigt ont för att hålla hälsan i schack. Det gäller inte för Alexandra.  

- Jag njuter av träningen, det är ett stort intresse. I ett stressigt yrke är det viktigt med återhämtning och träningen hjälper mig faktiskt att varva ner och stänga av. Jag ska inte heller sticka under stolen med att jag tränar för att se bra ut. Jag vill ha en snygg, stark och hälsosam kropp!

Om du bara fick träna en träningsform för resten av ditt liv. Vilken skulle du välja då?

Personlig träning med min underbara PT Julia. Det är varierad träning som utmanar mig, förbränner och ger tydliga resultat. Sen är hon lite galen också och det är viktigt att ha kul! Eller Build'n Burn, det är nästan samma sak, haha!

”Build’n Burn är perfekt för förbränningen”

Man skulle kunna tro att Alexandra, som målmedveten karriärist, också har tydliga mål med sin träning. Men där fick vi tji.

- Eftersom mitt yrke har ett stort fokus på prestation försöker jag låta träningen vara helt kravlös. Men visst är ett konstant mål att tappa i omfång. Jag har gjort en viktresa sedan tonåren, som innebär att jag är circa15 kilo lättare idag. Jag behöver kontinuitet i både kost och träning för att hålla mig i form. Med Build’n Burn får jag in effektiv konditions- och styrketräning och är därför perfekt för förbränningen - ni måste testa!

Vilket är ditt bästa träningsögonblick?

Mitt ”halleluja moment” var när jag sprang mitt första lopp, Bellmanstafetten. Jag sprang fem kilometer på 28 minuter trots att jag aldrig sprungit den distansen tidigare. Jag är inget stort fan av löpning, men jag kunde ju absolut inte stanna när jag såg att alla andra sprang på. Då insåg jag att begränsningarna bara sitter i vårt eget huvud.