Så får småbarnsföräldern Michaela tid för träning: ”Helt genialt”

MiniSATS har varit avgörande för att Michaela Westin Benamira, 37 år, har kunnat fortsätta med sina goda vanor – särskilt nu när hon är tvåbarnsmamma.
SATS
Pass
Våra medlemmar

– Det har varit sjukt kul att gå från att vara Sveriges lataste person till att bevisa för mig själv igen och igen att om jag bara tror på mig själv så klarar jag det mesta, säger Michaela.

Michaelas resa började för snart tio år sedan.

– Jag kände att kroppen och livsstilen inte gav mig den livskvalité jag ville ha. Så i slutet av 2013 bestämde jag mig för att ändra min livsstil. Jag började med att lägga om kosten och promenera varje morgon innan jobbet. Sen började jag träna på SATS 2014 och jag har inte ångrat det en sekund.

Michaela har haft flera mål de senaste 10 åren. Bland annat att minska i vikt och bli starkare.

– Jag ville bli stark och mitt personliga rekord i marklyft är 137,5 kilo och 105 kilo i knäböj! På köpet har jag också lyckats gå ned 46 kilo i vikt.

– Nu känner jag att kroppen arbetar och vardagen flyter på. Det känns inte som att jag ska dö bara för att jag går upp för en trappa. Jag kan vara aktiv med barnen och kan njuta av livet på ett helt annat sätt än tidigare, säger Michaela.

Gör det möjligt för småbarnsföräldrar att träna

För Michaela och familjen har MiniSATS varit räddningen för att få in träning i en hektisk vardag.

– Det viktigaste SATS gjort för mig är att man funnits där efter mina två graviditeter. Jag två småbarn på 1,5 år och 3,5 år och det är väldigt få träningscenter som gör det möjligt för småbarnsföräldrar att träna, säger hon.

Lyckligtvis har SATS en lösning för detta.

– MiniSATS är helt enkelt genialiskt!

Målet med MiniSATS är att underlätta för föräldrar att hinna med träning i vardagen, utan att ta tid från familj och jobb. MiniSATS-medarbetare passar därför barnen under tiden som föräldrarna tränar.

– Vår filosofi är att barn som följer med sina föräldrar som tränar får en positiv syn på träning och fysisk aktivitet, säger Linda-Li Cederroth, Sverigechef på SATS.

Fastnade för styrketräning

– På SATS är alla välkomna och man kan träna efter sina egna behov, säger Michaela och uppmanar alla som vill ändra på sin livsstil och har en SATS-anläggning i närheten till att bli medlem.

Michaela har bytt ut lata kvällar mot styrketräning. Favoriterna är knäböj, marklyft och bänkpress.

– Jag älskar styrketräning och det tränar jag i regel alltid här på SATS.

Styrketräningen kombinerar hon med indoor running, som är ett pass på löpband tillsammans med en instruktör där du kan anpassa tempo och intensitet.

– Det har verkligen hjälpt min kondition. Instruktörerna ger bra tips och pushar mig på en helt annan nivå än vad jag klarar av själv.

På helgerna går Michaela gärna på löppassen tillsammans med sin man, samtidigt som barnen är på MiniSATS.

– Vi har kvalitetstid som gifta, samtidigt som vi är på Indoor running! Det har blivit en fin rutin som vi ser fram mot varje helg.

– Och barnen älskar det! Varje helg vaknar vår äldsta och frågar ”är det lördag i dag? Ska vi åka till mini-förskolan?” Barnen har kul och får möjlighet att möta nya vänner.

Michaelas bästa tips för att komma i gång med träningen

1. Få hjälp av en PT

– Om du inte är van att träna på gym är det guld att få hjälp av en PT för att komma igång. Om du startar ensam kan det lätt bli att man slutar träna eller blir överväldigad av alla maskiner och möjligheter.

Hos SATS får du en gratis PT-timme när du blir medlem.

2. Var realistisk, bestämd och ge inte upp

– Man lyckas aldrig med allt, men frågan är hur snabbt man reser sig upp och försöker igen.

3. Jämför dig inte med andra

– Om du vill bli bra på något gör det inget att andra är bättre än du. Livet är inte en tävling och om du jämför dig med andra kommer du alltid hitta någon som är bättre än du själv. Låt dig istället inspireras och lär dig av andra.

4. Lämna ursäkterna hemma

– Det är helt ok att saker inte går enligt plan, men använd inte ursäkter som ”jag har inte tid”. Om du planerar och prioriterar ordentligt efter dina mål så hittar du alltid tiden. Du kommer aldrig ångra ett träningspass.