Träningen ger mig energi i vardagen

Träning är bra för vår fysiska och psykiska hälsa. Det vet vi. Att träning dessutom gör mirakel för sömnen och ger oss energin vi behöver i vardagen är ytterligare fördelar. Samtidigt kan det vara svårt att komma igång - och fortsätta - med våra nya, goda vanor. Vi tog oss ett snack med medlemmen Michaéla Faily för att höra vad det är som driver henne och hur hon gör för att hålla sig till sin träningsplan.
SATS
Pass
Våra medlemmar

Hej! Vem är du?

– Jag heter Michaéla Faily och arbetar som senior rekryteringskonsult på Eligo.

Michaéla har tränat på SATS sedan vi öppnade Kompassen i Göteborg och har under åren växlat mellan styrketräning, cykel, yoga och Bodypump. Nu tränar hon helst Crosstraining och Prformance High Intensity och känner att hon har hittat de träningsformer som passar henne perfekt.


Jag får pusha mig själv, ser resultat i både uthållighet och styrka och den känsla jag har efter ett tufft pass är helt oslagbar.


Varför tränar du?

– Jag älskar att träna och gör det för att hålla mig i form och för att hela kroppen mår bättre av det. Jag tränar också för att få energi till familjen, till barn, vänner, arbete och allt annat som är roligt och viktigt i livet. Jag tycker också mycket om choklad, god mat och goda bakverk och träningen balanserar upp det på ett bra sätt, haha.

Men även om Michaéla älskar att träna finns det dagar då motivationsnivån är lägre och det känns tungt att köra ett riktigt tufft pass.

– Sådana dagar tänker jag att beslutet redan är taget; passet är bokat och därmed är det bara att gå dit. När jag sedan är på plats vet jag att instruktören kommer att berätta precis vad jag ska göra och så gör jag det utan att fundera så mycket mer. När jag förenklar det för mig själv på det här sättet känns det inte längre så svårt. Efter passet är jag nöjd med mig själv och har fått tillbaka motivationen.

Vad har du för tips för att komma igång med träningen?

– Om du vill börja träna så ge dig själv tid att hitta de pass som funkar för dig, eller hitta den PT som kan hjälpa dig på bästa sätt. Sätt inte höga, orealistiska mål utan planera utifrån dina förutsättningar.

Hon menar också att man ska utnyttja draghjälpen i vänner som kanske redan tränar, i instruktörer som du tycker peppar bra och i pass som är roliga och som triggar just dig att få igång kroppen.

– Ge dig själv en klapp på axeln efter varje pass istället för att anklaga dig själv de gånger du inte hann träna så blir det roligt att röra på sig – och det som är roligt vill man göra mer av!