Träningen gör mig pigg och fokuserad

Träning är bra för vår fysiska och psykiska hälsa. Det vet vi. Att träning dessutom gör mirakel för sömnen och ger oss energin vi behöver i vardagen är ytterligare fördelar. Samtidigt kan det vara svårt att komma igång - och fortsätta - med våra nya, goda vanor. Vi tog oss ett snack med medlemmen Emil Simon för att höra vad det är som driver honom och hur han gör för att hålla sig till sin träningsplan.
SATS
Pass
Våra medlemmar

Vem är du?

– Jag heter Emil Simon och är 33 år gammal. Jag är uppvuxen och bor i Göteborg. Jag driver och äger ett flertal företag med fokus på fastighetsbranschen. Mina hobbies är träning, resor och allt som är roligt.

Emil tränar mellan två och fyra gånger i veckan. Två dagar i veckan tränar han med en PT ”som är kanon” med fokus på funktionell träning. Utöver det försöker han komma ut och springa någon gång i veckan.

Anledningen till att Emil tränar är för att det får honom att må så mycket bättre.

– Jag har tränat i hela mitt liv och jag skulle inte klara mig utan det. Det ger mig energi och gör att välbefinnandet alltid är på topp!

Det är också det som är Emils främsta motivation.


– Jag motiveras av att må bra och att ta hand om min kropp eftersom jag bär med mig den i hela livet. Träningen gör mig pigg och fokuserad i min vardag.


Vad har du för tips för att komma igång med träningen?

– Så fort du märker resultat så kommer ofta motivationen gratis. Det gäller att komma över tröskeln så att du börjar märka hur bra du mår och att resultaten kommer om du kämpar lite. När väl man inser det så är det väldigt mycket lättare att motivera sig. Försök göra träningen till en livsstil och inte bara till någonting du ägnar dig åt under en period. Hitta en träningsform du tycker om och fortsätt med det. Få det till en vana som att borsta tänderna.