Hot Yoga Flow är till för de som vill nå fördelarna av en dynamisk yogaklass samt uppleva den underbara känslan av en riktigt svettig klass. Till klassen behöver du ta med egen yogamatta och egen handduk samt vattenflaska. Vi säljer yogamattor på centret. Denna klass utförs i vår hotstudio (ca 34-38 graders värme).

Hot Yoga Flow är för dig som vill få fördelarna av att utöva dynamisk yoga i en varm sal. Vi har utvecklat Hot Yoga Flow med positioner från traditionell Hahtayoga för att ge dig ökad rörlighet, styrka, smidighet samt en härlig känsla av att få svettas ordentligt.

De senaste åren har det i allt större utsträckning utvecklats många varianter av Hotyoga, både dynamiska och mer statiska klasser. I början av 70-talet tog en yogalärare vid namn Bikram Choudhury Los Angeles med storm. Bikram undervisade en fysisk yogaklass i varmsal, och på kort tid hade han många av de allra största stjärnorna som sina elever så som Shirley Maclaine, Madonna och George Clooney. Bikramyoga är baserat på en relativt klassisk form av Hathayoga som sägs ha sitt ursprung i Calcutta, Indien. Birkam själv var elev av Bishnu Ghosh, den yngre brodern till Paramahansa Yoganada, författare av den kända boken "En Yogis självbiografi". När Bikram började instruera yoga i både Japan och USA upplevde han en stor skillnad i klimatet jämfört mot Indien. Det var betydligt  mycket kallare och detta i sin tur gjorde de västerländska kropparna ännu stelare och mindre kapabla till att utöva yoga. Bikram valde då att installera värmefläktar i sina yogasalar och det var alltså början till det vi idag kallar för Hotyoga.

Medtag egen yogamatta och handduk

 • Kondition
  2/4
 • Styrka
  3/4
 • Flexibilitet
  4/4
 • Balans
  2/4
 • Intensitet
  2/4
 • Koreografi
  0/4